Länkar till våra övriga sidor:

Seniorresa den 21-23 augusti

Hurtigruten genom Lofoten

Hurtigruten kallas för Världens vackraste sjöresa. På den här resan åker vi på den mest spektakulära sträckan genom Lofoten från Harstad till Svolvaer – världens vackraste dagtur. Vi upplever också vackra fjällnaturen med Abisko och Lapporten och en fin tågresa från Narvik upp på fjället med Rombakksfjorden långt under oss.

 

Denna resa vänder sig i första hand till seniorerna inom STR och deras respektive. I mån av plats ges även yngre medlemmar möjlighet till resan som arrangeras av www.reseshopen.se

STR kommer att subventionera priset på resan för senior-medlemmar. Subventionens storlek är beroende på antalet deltagare.

 

Dag 1: Avresa med tåg från Luleå kl. 05.06, Boden kl. 05.51, Gällivare kl. 08.24 ankomst till Kiruna kl. 09.36. Här väntar vår buss och guide, vi gör en kortare rundtur i Kiruna, staden som skall flyttas . Vi åker västerut, passerar Lapporten och kommer till Abisko där vi gör ett stopp för lunch och avnjuter den bedårande utsikten över Torne träsk. Bussen tar oss vidare längs sjön, vi passerar Björkliden och Riksgränsen och ser norska Björnfjell och får höra om andra världskrigets vedermödor. Sen eftermiddag når vi Atlanten och Harstad. Här checkar vi in på Scandic Hotell Harstad och äter middag tillsammans.

 

Dag 2: Efter en härlig hotellfrukost går vi på Hurtigrutens fartyg M/S Midnatsol kl. 08.30. Ombord finns restaurang och kafeteria och utsikts-salonger. Vi ska idag åka den mest spektakulära sträckan av hela Hurtigruten, ut på Vågsfjorden, genom den smala Risöyrännan till Stormarknes med Hurtigrutenmuseet. Resans höjdpunkt är kanske Trollfjorden. Här är bergssidorna så tätt in på oss att vi nästan kan röra vid dem. Medan vi seglar längs vackra öar och upp till 1.000 meter höga fjällkedjor kan vi se fiskebyar som byggts på pålar längs kusten. Klockan 18.30 lägger vi till i Svolvaer och lämnar Hurtigruten för en ny hotellövernattning och middag på Scandic Hotell Svolvaer.

 

Dag 3: Efter vår hotellfrukost sätter vi oss i bussen för att se och uppleva Lofoten från land. Turen går från ö till ö, numera sammanbundna med broar och tunnlar i vacker natur. Vi kommer till Narvik ”svenskstaden” som den ibland kallas eftersom all malm från Kiruna skeppas ut i Narviks hamn som är isfri året om. Klockan 12.48 avgår tåg från Narvik. Tågresan börjar med en del som betraktas som en av världens vackraste järnvägs-sträckor. Vi åker uppför fjället med Rombakksfjorden långt ner under oss. Ankomst till Kiruna kl. 16.17, Gällivare kl. 18.15, Boden kl. 19.59 och Luleå kl. 21.01.

 

Pris 4 995 kr inkl moms 

I priset ingår: Tåg enl program inkl sittplats, bussresa enl program, lunch i Abisko, två hotellövernattningar, del i dubbelrum inkl frukost och middag, båtresa med Hutigruten, vägskatter och reseledare.

 

Tillägg: avbeställningsskydd 295 kr, enkelrum 900 kr.

 

Nya avresetider med tåg den 21/8 

Luleå: 08.00

Suderbyn: 08.10

Boden: 08.56

Murjek: 10.09

Gällivare: 11.30

Kiruna: 13.03

 

Resan är fulltecknad.

 

Läs mer »