Länkar till våra övriga sidor:

Kalender

<februari 2017>
måndagtisdagonsdagtorsdagfredaglördagsöndag
30311
2
34
5
6
78910
11
12
1314151617
18
19
20
21222324
25
26
27
28
12345
6789101112
Datum Tid Händelse
2017-02-01 Kaffe serveras från kl 09:30 och kursen pågår fram till kl 17:00 dag 1. Dag 2 startar kursen kl 08:00. Elevcentralen Premium, kravkurs Läs mer
Gör som dina kollegor! Uppgradera till Premium.
”Ett fantastiskt redskap för att få elev, trafiklärare och handledare att jobba mot samma mål”.

aSTRa WEB med de olika funktioner som finns är framtaget för att trafikskolan ska ha möjlighet till ett proffsigt kundbemötande, en resurseffektiv administration och tåla en granskning av myndigheter.

Detta är kursen för att få tillgång till Elevcentralen Premium. Här till vänster kan du läsa vilka krav som ska vara uppfyllda före kursen.

Kursens mål är att du ska få verktygen för att kunna komma igång med och få tips på hur du kan hitta ett fungerande arbetssätt i Elevcentralen Premium.
Till kurssidan
2017-02-02 08.30-16.30 aSTRa WEB Läs mer
Affärssystemet som är framtaget för trafikskolor. Med hjälp av aSTRa WEB kan du skapa ordning och struktur både för dina kunder, medarbetare och revisor.

Tillhör du dem som tycker att det är svårt att sätta sig in i de digitala verktygen och har svårt att se hur de olika elev-plattformarna kan fungera och hänga ihop med aSTRa WEB?
En dag med en väl insatt instruktör hjälper dig att förstå och komma vidare i ett system som egentligen "har allt - men bara nyttjas lite".

För att se mer om aSTRa WEB, gå in på www.str.se/astraweb.se och titta på vår demofilm, samt ladda ner produktblad, manual och filmer.

Målet med kursen är att komma igång med aSTRa WEB och Elevcentralen på trafikskolan. Under dagen kommer vi att gå igenom grunderna i aSTRa WEB, Elevcentralen, kassan och skillnader mellan tidigare aSTRa och aSTRa WEB.
Kursen kommer att vara lärarstyrd med en del praktiska övningsmoment.
Till kurssidan
2017-02-03 Skapa och ändra trafikskolans STR-hemsida (EPI-server) Läs mer
Lär dig hantera trafikskolans kostnadsfria STR-hemsida så att du själv kan få den levande utan att behöva lägga stora kostnader på att anlita externa IT-företag för att justera en text, bilder m.m.

Denna kurs visar dig de grundläggande kunskaperna du kommer att behöva för att starta upp trafikskolans hemsida. Sen är det bara din egen kreativitet och uppfinningsrikedom som sätter gränserna.

Lär dig att:
  • skapa sidor med undermenyer
  • skapa "dolda sidor" för mer riktad information vid t.ex annonsering
  • få till en bra struktur på din hemsida
  • infoga bilder och text
  • infoga kartor så kunderna hittar till dig
  • skapa tabeller för en prislista
  • lägg till ditt Facebook-flöde
  • skapa kontakt/anmälningsformulär
  • skapa ett bildspel på din startsida

Kommentar från tidigare kursdeltagare: Till kurssidan
2017-02-07 Dag 1 kursstart kl. 09.30-17.00,
kaffe från kl. 09.00
Dag 2 kl. 08.00-17.00
Dag 3 kl. 08.00-15.30.
Avsätt tid för kvällsarbetet dag 1 och 2.
Lärarutbildning: Riskutbildning del 1, beh BIL Läs mer
Vad kännetecknar en bra riskutbildning?
Kursen innehåller en genomgång av regelverket, ämnesfördjupning, olika material, men har framförallt fokus på metoder och din roll som lärare.

Kursdeltagarna kommer att redovisa vissa delar i grupp. Förberedelser av redovisningen kommer att förläggas på kvällstid dag 1 och 2. Medtag gärna egen dator för att underlätta detta arbete.

Kursen är en del i kravet för att få utbilda i Riskettan B. Till kurssidan
2017-02-07 Dag 1: Kaffe serveras från 09:30. Dag 2 och 3 startar kl 08:00, samtliga dagar avslutas ca 16:00. Anpassad körkortsundervisning och prov Läs mer
Vill du jobba med anpassad körkortsutbildning och vända dig till elever med inlärningssvårigheter?

- Nu har du halkat efter med teorin, du måste sätta fart med den.
- Vad är du klar med i teorin? Du måste jobba mer med teorin, du ligger långt före i körningen.
- Nej, jag kan inte boka dig till prov. Körningen är visserligen klar men du har inte gjort någon teori?
- Du får schemalägga när du ska jobba med teorin också, tre timmar i veckan med teori och en körlektion, annars kommer körningen vara klar långt före teorin.
- Du får inte ta en enda körlektion mer innan du är klar med teorin, ok?

Känner du igen replikerna ovan? Varje trafiklärare har sagt åtminstone en av dem någon gång till en elev. Du kanske t.o.m. har någon elev som har lagt av med körkortet för att det var så ”motigt” med teorin? Men var ligger problemet egentligen, inte är det väl så att ca 25% av Sveriges körkortselever bara är lata? Nej, de lata tar inte ens tag i körningen, utan här ligger nog något annat bakom.

Du möter kanske dagligen elever med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) och/ eller olika inlärningssvårigheter. Enligt organisationen Attention så är bemötandet på trafikskolan högst ojämnt och olika.

Kursen är tänkt för att öka medvetenheten hos STR:s medlemsföretag och dess anställda kring NPF (neuropsykiatisk funktionsnedsättning).
Att de som arbetar med elever med NPF ska få ökad trygghet i sitt arbete, en djupare förståelse för problematiken och bli stärkt i sin roll.

Målet med kursen är att trafikskolan ska stärkas i att möta elever med olika behov.
Deltagaren ska under kursen ha skapat sin egen ”verktygslåda” för att bättre kunna tillgodose elevers olika behov.

Lite ur kursinnehållet:
- Vad är NPF?
- Vad är anpassat prov?
- Verbal, visuell och kinetisk undervisning.
- Ta och ge feedback.
- Att ha ett coachande förhållningssätt.

Kursen pågår i tre dagar, där dag 1 startas upp med att Rikard Moberg från Trafikverket berättar vad ett anpassat prov är och hur det kan se ut. Därefter följer en genomgång av hur man bistår en elev med en ansökan till anpassat prov, vi kommer även utföra de tester som våra kunder ska kunna få hjälp av från dig.
Under dag 2 och 3 arbetar vi mycket med fallbeskrivningar, pedagogiska tips och verktyg i form av grupparbeten.

Bemöt alla elever som vem som helst, men behandla varje elev som unik. Till kurssidan
2017-02-07 Kaffe serveras från kl 09:30 Anpassat kunskapsprov Läs mer
Syfte med kursen är att öka medvetenheten kring hur man ansöker om ett anpassat kunskapsprov på Trafikverket och hur ett sådant prov går till.
Kursen ska skapa möjligheten till att trafikskolan har någon eller några ur personalgruppen som kan bistå elever med ansökan och tester för anpassat prov.

Målet med kursen är att trafikskolan ska stärkas i att möta elever med olika behov.

Kursinnehåll:
- Vad är anpassat prov?
Dagen startas upp med att Rikard Moberg från Trafikverket berättar vad ett anpassat prov är och hur det kan se ut. Därefter följer en genomgång av hur man bistår en elev med en ansökan till anpassat prov, vi kommer även utföra de tester som våra kunder ska kunna få hjälp av från dig.

Bemöt alla elever som vem som helst, men behandla varje elev som unik.

Information från Trafikverket: Den som skriver ett intyg om läs- och skrivsvårigheter måste ha god kunskap inom området. En viktig bedömning är vilken anpassning personen behöver för att kunna visa sina kunskaper vid ett kunskapsprov.
Exempel på personer med sådan kunskap är speciallärare eller specialpedagoger, personal på vissa trafikskolor eller logopeder och andra specialister inom området.

Läs mer på Trafikverkets webbplats om tester hur ansökan ska ske; www.trafikverket.se Till kurssidan
2017-02-13 Dag 1 kursstart kl. 08.30-17.00,
Dag 2 kl. 08.00-17.00
Dag 3 kl. 08.00-17.00.
Lärarutbildning: Riskutbildning del 2, beh BIL Läs mer
Att en riskutbildare känner sig säker i sin lärarroll är av största vikt såväl idag som i en framtida utvecklad riskutbildning.
Kursen innehåller bl.a. GDE-matrisen, riskutbildningen över tid, föreskrifter, gruppsykologi samt visst kvällsarbete.
Kursdeltagarna kommer att genomföra en del grupparbeten och redovisning.

OBS! För att delta på utbildning ska du ha genomfört praktikdag på den trafikövningsplats där du har för avsikt att vara verksam. Detta ska skriftligt intygas av tillståndshavaren för aktuell trafikövningsplats. Intyget sänds till STR Service AB före kursstart. Till kurssidan
2017-02-15 Kaffe serveras från kl: 7:30 Fortbildning moped Läs mer
Vad är en bra mopedförare och hur coachar jag en 15-åring?

Fortbildningen syftar till att du som utbildare ska kunna möta eleven utifrån deras nivå, både kunskapsmässigt och åldersmässigt, samt stärka dig som pedagog och därigenom öka förtroendet generellt för AM/ klass II-utbildare.
Fortbildningsdagen innehåller diskussioner och reflektioner kring vad som är en bra mopedutbildning och hur det digitala mopedmaterialet kan utgöra ett verktyg för att stimulera eleven till inlärning.
Till kurssidan
2017-02-16 Kursstart kl. 09.30-16.30,
kaffe från kl. 09.00
Elevcentralen Premium: Inspirations- och användarseminarium Läs mer
Känner du liksom många av dina kollegor att eleverna väljer bort utbildning och istället plockar "russinen ur kakan" och hoppar fram och tillbaka i tid och emellan utbildare?
Är du redo att ta tillbaka rollen som utbildare och vill att dina elever väljer trafikskolan före andra inlärningssätt?
Då är Elevcentralen Premium något för dig, kom och bli inspirerad och motiverad till ett nytt utbildningsverktyg som ger dig lärarrollen tillbaka.

Seminariet är i två delar, och du väljer vid anmälan vilken eller vilka delar du vill delta i:

Del 1;
- För dig som är nyfiken på Elevcentralen Premium,
- För dig som vill ta med hela personalstyrkan för att ta beslut om nästa steg i er utveckling,
- För dig som är intresserad av vad du behöver göra för att kunna komma igång med Elevcentralen Premium.

Del 2;
- För dig som ännu inte är inne i Elevcentralen Premium men vill komma igång med digitala utbildningskortet
Alternativt
- För dig som har Elevcentralen premium och vill byta tankar och idéer med andra användare. Du kan själv kontakta kurs och konferens och meddela om du har något särskilt du vill lyfta. Förslag på innehåll kan vara:
kostnadskalkyl
självvärdering
grupplektioner
hur får jag eleven att skriva mer
rutter och puck
tap and hold Till kurssidan
2017-02-22 Kaffe serveras från kl: 7:30 Fortbildning moped Läs mer
Vad är en bra mopedförare och hur coachar jag en 15-åring?

Fortbildningen syftar till att du som utbildare ska kunna möta eleven utifrån deras nivå, både kunskapsmässigt och åldersmässigt, samt stärka dig som pedagog och därigenom öka förtroendet generellt för AM/ klass II-utbildare.
Fortbildningsdagen innehåller diskussioner och reflektioner kring vad som är en bra mopedutbildning och hur det digitala mopedmaterialet kan utgöra ett verktyg för att stimulera eleven till inlärning.
Till kurssidan
2017-01-31 Dag 1 kl 09.30 – 17.30. Kaffe från 09.00
Dag 2 kl 08.00 – 17.30
Dag 3 kl 08.00 – 17.30
Läs mer
2017-02-01 Uppsamlingstillfälle Ftg anp Ragn-Sells Läs mer
2017-02-01 Ftg anp Ragn-Sells Läs mer
2017-02-02 Uppsamlingstillfälle Ftg anp Ragn-Sells Läs mer
2017-02-02 Ftg anp Ragn-Sells Läs mer
2017-02-09 Ftg anp Ragn-Sells Läs mer
2017-02-09 Ftg anp Ragn-Sells Läs mer
2017-02-16 Reklamationsnämnden har möte i Stockholm Läs mer
2017-02-16 Ftg anp Ragn-Sells Läs mer
2017-02-21 Ftg anp Ragn-Sells Läs mer
2017-02-22 Ftg anp Ragn-Sells Läs mer
2017-02-23 Ftg anp Ragn-Sells Läs mer
2017-02-23 Ftg anp Ragn-Sells Läs mer
Läs mer »