Länkar till våra övriga sidor:

Kalender

<juni 2017>
måndagtisdagonsdagtorsdagfredaglördagsöndag
293031123
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
141516
17
18
19202122232425
262728293012
3456789
Datum Tid Händelse
2017-06-14 Kaffe serveras från 09:30 ankomstdagen. Glöm inte tränings- och/eller badkläder! Konferens för utbildare på YKB fortbildning Läs mer
Med anledning av den nya föreskriften för YKB fortbildning kallar vi dig som är YKB lärare till konferens! Båda dagarna är obligatoriska för dig som arbetar som lärare för STR YKB.

Den nya föreskriften för YKB fortbildning träder i kraft den 2 maj 2017, och innehåller en del förändringar som kan göra utbildningarna mer attraktiva för kunderna. Vi kommer att gå igenom den nya föreskriften och du kommer få redskap för hur du ska sköta din egenkontroll. Under de senast två konferenserna har vi försökt att grunda arbetet utifrån vad vi har trott skulle bli en förändring och i mångt och mycket har det blivit så som vi anade. Nu är det dags att ta tag i undervisnings-och utbildningsplaner så att de överensstämmer med ditt arbetssätt.

STR Service AB har under våren arbetat fram en ändring av undervisnings- och utbildningsplan. Dessa är nu granskade av Transportstyrelsen och vi kan dela med oss av den erfarenheten. Vi har nu skapat grunden. Tanken är att du fortsätter med din egen plan för ditt eget tillstånd. Det kommer även finnas gott om utrymme för diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Onsdag 14 juni
10:00 Konferensen startar (kaffe serveras från 09:30)
17:00 Första dagen avslutas
19:30 Gemensam middag (OBS! Alkoholfri dryck ingår i konferensavgiften!)

Torsdag 15 juni
08:00 Konferensen återupptas
15:00 Avslutning med gemensamt kaffe

Konferensen hålls på Hotell Aronsborg i Bålstad (Stockholm), och har goda möjligheter för både rekreation och träning. Det finns gott om grönområden för en joggingrunda eller promenad, gym, pool och bastu på hotellet. Glöm inte att ge dig själv möjlighet till återhämtning och tid för egen reflektion.

Vi ses! Till kurssidan
2017-06-19 Del 1: 19-21 juni
Del 2: 28-30 juni
Kursen börjar dag 1 kl. 10.00 (kaffe från 09.00 ) och avslutas dag 3 och 6 kl. 15.00. Övriga dagar 08.00-17.00.
Lärarutbildning: Behörighet MC Läs mer
Denna behörighetskurs på minimum 40 h ger möjlighet att erhålla lärarbehörighet för utbildning i behörighet A. Utbildningen står under Transportstyrelsen tillsyn.

Stor vikt läggs på pedagogik och metodik, således mindre på praktisk mc-körning. Det förutsätts att deltagarna redan har mycket goda kunskaper på det praktiska området för att bl a kunna demonstrera övningar.
För att du ska få förutsättningar att skapa en målbild över elevens utbildningsväg mot mc-kortet skall du själv ha deltagit i en Riskutbildning del 1 och 2 för behörighet A och A1 (elevkurs).

Kursen är uppbyggd enligt kursplanen i förskriften TSFS 2011:19
Kursen genomförs i två delar tre dagar + tre dagar och båda delarna måste genomföras för att bli godkänd på kursen. Kursen innehåller även visst kvällsarbete.

Till kurssidan
2017-06-01 Riksmöte 2017 Läs mer
Blekinge Trafikskolors Förening står som värd vid årets riksmöte och hälsar er hjärtligt välkomna till Ronneby och Ronneby Brunn den 1-2 juni.

Riksmötet startar på Ronneby Brunn torsdagen den 1/6 kl. 14.00 med invigning, parentation och övrig information samt mötesförhandlingar.

Medföljande kan under torsdagen följa med på en guidad tur i den prisbelönta Brunnsparken med möjlighet att "dricka brunn".

Vi kan även rekommendera att boka spabehandling på Ronneby Brunn. (Detta görs i samband med att ni gör er rumsbokning).

På kvällen dukas det upp för trerätters middag på Ronneby Brunn. Efter middagen blir det dans till tonerna från Nöjeskompaniet.
Önskas barnmeny och/eller barnpassning? Maila till kurs@str.se

Fredagen den 2/6 inleds kl. 08.30 på Ronneby Brunn med mötesförhandlingar. Dagen avslutas kl. 15.00.

Medföljande kan starta fredagen med yoga i den vackra Brunnsparken, om vädret tillåter, annars flyttas det inomhus. (Blekinge Trafikskolors Förening står för kostnaden).

På fredagen kan man sedan åka med vår buss och göra en heldag i Karlskrona, avfärd från Ronneby Brunn kl: 09:30.
I Karlskrona anordnas guidade turer på det prisbelönta marin & ubåtsmuseet, porslinsmuseet samt bilmuseet.
För den som gillar segling finns möjlighet att följa med på en segeltur (Barksegling) och till och med få prova på själv.
Lunch äter ni på Restaurang Skeppsgossen på Marinmuseet. Där erbjuds buffé med typiskt blekingska rätter, betalning på plats.
Allt detta ligger på ca 5 min promenadavstånd ifrån varandra.
Vill man kan man istället göra Karlskrona på egen hand (samma busstransfer).
Bussen lämnar Karlskrona kl. 15.00 för återfärd mot Ronneby Brunn.

Under fredagen erbjuds även en flygtur över Blekinge. Busstransfer från Ronneby Brunn till Ronneby flygfält. Om vädret tillåter genomförs två flygningar på förmiddagen och två flygningar på eftermiddagen. Lördagen används som reservdag om vädret inte möjliggör flygning på fredagen. (Tider & pris- se i anmälan).

Kl. 18.00 dukas det upp en grillbuffé med musikunderhållning på terrassen med utsikt över härliga Brunnsparken.

Passa på att stanna på Ronneby Brunn över helgen. Här finns tips på aktiviteter:
Yoga
Börja lördagen med ett yogapass i den vackra Brunnsparken. (Blekinge Trafikskolors Förening står för kostnaden).

För övriga aktiviteter, klicka här

Det finns ett antal hotellrum reserverade på Ronneby Brunn tom den 30 april. Pris på rummen:
Enkelrum: 800:-inkl moms/ pers/ natt
Dubbelrum: 600:- inkl moms/ pers/ natt

Boka login på: reservation@ronnebybrunn.se och uppge bokningskod: Riksmötet. Uppge även namn, antal nätter, val av enkelrum/dubbelrum, mail och telefonnummer.
Förbindelserna till och från Ronneby är mycket bra!
Ni kan välja att åka till Ronneby med flyg, tåg eller bil.
Vid ankomst till flygplatsen står det vanligtvis gott om taxibilar som tar er till ert hotell på ca 15 min. Om ni kommer med tåg och behöver transfer till hotellet (ca 5 min med bil) skicka ett SMS två dagar innan ankomst till nr 0721-615720 så hämtar vi er. Bra att veta om ni har golfbagar eller annat skrymmande bagage med er.

Vi kommer att göra vårt yttersta för er de dagar ni är i Ronneby!

Välkomna! Till kurssidan
2017-06-01 Ftg anp Ragn-Sells Läs mer
Läs mer »