Länkar till våra övriga sidor:

Kursfakta

Målgrupp:

Trafiklärare med körkortsbehörighet A

Behörighetskrav:

För att få tillträde till kursen krävs att du:

• Har giltigt körkort med behörighet A under hela kurstillfället

• Uppfyller kraven i VVFS 2006:65, 6 kap § 2-4.
Dvs att högst ett år innan ansökan, genomfört ett godkänt körtest på Trafikverket. Detta styrks genom kopia av protokollet till STR vid anmälan.
Körtest bokas hos Trafikverket, tel. 0771-17 18 19.

• Deltagit i Riskutbildning del 1 och del 2 för behörighet A (elevkurs) högst 2 år innan kursstart. Detta styrks genom intyg till STR vid anmälan.

• Du ska ha med dig mc och komplett skyddsutrustning, allt i bra skick. Ta med eget eller hyr av trafikövningsplats/mc-skola i närheten av kurstillfället, men ha allt klart och på plats innan kursstart.

Transportstyrelsens söksida. Skriv in föreskriftsnummer och sök så kommer resultatet längst ner. Konsoliderad version innehåller ev. uppdateringar.

Reservation:

Först till kvarn gäller och vi förbehåller oss rätten att ställa in kurser av orsaker som t.ex. sjukdom eller om inte tillräckligt deltagarantal uppnås. Tyvärr kan vi inte alltid garantera att kursen förläggs till den plats som angivits.

Eventuell logi bokas av deltagarna själva och ingår inte i kursavgiften.
Det brukar av deltagarna anses som ett stort värde att bo på samma hotell som övriga kursdeltagare, detta för att vara med på korridorsnack och gemenskap även kvällstid o frukost.
Vid kurs på Stora Holm brukar deltagarna bo på Scandic Backadal och vid kurs på Gillinge brukar deltagarna bo på Best Western The Public i Åkersberga

STR har avtal med:
Nordic Choice (avtalsnummer 60420811)
Scandic (avtalsnummer D 35 911 41 88)
Best Western The Public i Åkersberga (lämnar 15 % rabatt då ni uppger ”STR Service AB” vid bokning)

Pris:

16 900 kr/person exkl. moms för anställda på STR-anslutna verksamheter. För övriga är avgiften 20 080 kr/person exkl. moms.
Lunch, för- och eftermiddagskaffe samt material ingår. Kostnader för eventuellt boende, resor och övrig förtäring tillkommer.

Avbokningsvillkor:

Vid avbeställning senare än en vecka före kursstart debiteras halv kursavgift, om deltagaren inte kan åberopa punkten 3 d i STR:s praxis angående ersättning och återbetalning av avbeställning med mera.

Förfrågningar:

Kurs & Konferens, tel. 0418-40 10 00, e-post: kurs@str.se

Behörighetskurs: Mc-lärare


Denna behörighetskurs på minimum 40 h ger möjlighet att erhålla lärarbehörighet för utbildning i behörighet A. Utbildningen står under Transportstyrelsens tillsyn.

Det förutsätts att du som deltagare redan har mycket goda färdigheter på motorcykel. Ett av kraven för att få genomföra kursen är godkänt körtest på Trafikverket, men det är ingen garanti för godkännande på kursen. Se till att vara väl förbered, ha stor manövreringsvana av motorcykel o var bekväm med att demonstrera övningar med skjuts. Detta för att kursen ska kunna lägga större fokus på att hjälpa dig utveckla pedagogik och metodik än färdighet på motorcykel.

För att du ska få förutsättningar att skapa en helhetsbild över elevens utbildningsväg mot mc-kortet ska du själv ha deltagit i en Riskutbildning del 1 och del 2 för behörighet A (elevkurs) högst två år innan kursstart.

Kursen är uppbyggd enligt kursplanen i förskriften TSFS 2011:19
Länk till Transportstyrelsens söksida. Skriv in föreskriftsnummer och sök så kommer resultatet längst ner. Konsoliderad version innehåller ev. uppdateringar.

Kursen genomförs i två delar (tre dagar + tre dagar) och båda delarna måste genomföras vid samma kurstillfälle för att kunna bli godkänd på kursen. Vanligt är att kvällarna går åt att kursdeltagarna fortsätter mängdträna eller på andra sätt fördjupar sig i det dagarna har inspirerat till. Var därför öppen för att även använda kvällstid så du får ut mesta möjliga av dessa dagarna ihop med dina kurskamrater.Kurslängd Startdatum Kursort Platser kvar
Totalt 6 dagar (3+3 dagar) 2018-04-24 Göteborg Fullbokad Info
Totalt 6 dagar (3+3 dagar) 2018-06-18 Stockholm/Vallentuna 4 Boka
Totalt 6 dagar (3+3 dagar) 2018-10-02 Göteborg 13 Boka

Information om Personuppgiftslagen

STR Service AB (STR Service AB, Järvgatan 4, 0418-401000, 556059-9739, info@str.se) lagrar dina namn- och adressuppgifter och andra kontaktuppgifter.

Uppgifterna används för att
  • uppfylla gällande lagkrav
  • uppdatering av den individuella kursdeltagarens utbildningsplan
  • fullgöra kundrelationens ömsesidiga rättigheter och förpliktelser
Ifråga om uppgifter avseende eventuell allergi används detta för att enklare planera måltider, mellanmål mm under utbildningstillfällena för att tillgodose alla kursdeltagares behov.

Personuppgifter sparas under den tid då Du är verksam inom yrkesområdet. Du har rätt att kostnadsfritt en gång per år skriftligen begära information om den behandling av dina personuppgifter som förekommer. Du kan när som helst vända dig till STR Service AB och begära att eventuellt felaktiga uppgifter om dig skall rättas eller raderas.

Läs mer »