Länkar till våra övriga sidor:

Kursfakta

Målgrupp:

Trafiklärare med körkortsbehörighet A

Behörighetskrav:

För att få tillträde till kursen krävs att du uppfyller kraven i förskriften VVFS 2006:65

• Kopia på intyg av ett godkänt och högst 1 år gammalt körtest från Trafikverket ska skickas till STR Service AB i samband med kursanmälan!
Körtestet bokar du via Trafikverkets Förarprovskontor, tel. 0771-17 18 19.

• Du ska ha deltagit i Riskutbildning del 1 och 2 för behörighet A (elevkurs) högst 2 år innan kursstart. Detta ska styrkas med ett intyg till STR.

• Om du inte kan ta med egen mc, så hör av dig till någon mc skola i närheten av, eller den trafikövningsplats där kursen hålls för att få hjälp att hyra motorcykel/utrustning.

Reservation:

Först till kvarn gäller och vi förbehåller oss rätten att ställa in kurser av orsaker som t.ex. sjukdom eller om inte tillräckligt deltagarantal uppnås. Tyvärr kan vi inte alltid garantera att kursen förläggs till den plats som angivits.

Eventuell logi bokas av deltagarna själva och ingår inte i kursavgiften.
Det är av värde att bo på samma hotell som övriga kursdeltagare för att vara med på korridorsnack och gemenskap. Vanliga kursplatser är Gillinge, Stockholm och Stora Holm, Göteborg. Vid kurs på Stora Holm brukar deltagarna bo på Scandic Backadal och vid kurs på Gillinge brukar deltagarna bo på Best Western i Åkersberga, The Public Hotel.
Vid bokning på något av Nordic Choice eller Scandics hotell använd gärna STRs avtalsnummer.
Nordic Choice 60420811
Scandic D 35 911 41 88. Vid boende på Best Western i Åkersberga så kontakta dem via mail eller telefon och uppge ”STR Service AB” så får ni 15% rabatt på bokningen.

Pris:

16 900 kr exkl. moms, för anställda på en STR-ansluten trafikskola. För övriga är avgiften 20 080 kr exkl. moms. Lunch, förmiddags- och eftermiddagskaffe samt material ingår. Kostnader för eventuellt boende, resor och middag på kvällen tillkommer.

Avbokningsvillkor:

Vid avbeställning senare än en vecka före kursstart debiteras halv kursavgift, om deltagaren inte kan åberopa punkten 3 d i STR:s praxis angående ersättning och återbetalning av avbeställning med mera.

Förfrågningar:

Kurs & Konferens, tel. 0418-40 10 00, e-post: kurs@str.se

Lärarutbildning: Behörighet MC


Denna behörighetskurs på minimum 40 h ger möjlighet att erhålla lärarbehörighet för utbildning i behörighet A. Utbildningen står under Transportstyrelsen tillsyn.

Stor vikt läggs på pedagogik och metodik, således mindre på praktisk mc-körning. Det förutsätts att deltagarna redan har mycket goda kunskaper på det praktiska området för att bl a kunna demonstrera övningar.
För att du ska få förutsättningar att skapa en målbild över elevens utbildningsväg mot mc-kortet skall du själv ha deltagit i en Riskutbildning del 1 och 2 för behörighet A (elevkurs) högst två år innan kursstart.

Kursen är uppbyggd enligt kursplanen i förskriften TSFS 2011:19
Kursen genomförs i två delar (tre dagar + tre dagar) och båda delarna måste genomföras vid samma kurstillfälle för att kunna bli godkänd på kursen. Vanligt är att kvällarna går åt att kursdeltagarna fortsätter mängdträna eller på andra sätt fördjupar sig i det dagarna har inspirerat till. Var därför öppen för att även använda kvällstid så du får ut mesta möjliga av dessa dagarna ihop med dina kurskamrater.


Kurslängd Startdatum Kursort Platser kvar

Information om Personuppgiftslagen

STR Service AB (STR Service AB, Järvgatan 4, 0418-401000, 556059-9739, info@str.se) lagrar dina namn- och adressuppgifter och andra kontaktuppgifter.

Uppgifterna används för att
  • uppfylla gällande lagkrav
  • uppdatering av den individuella kursdeltagarens utbildningsplan
  • fullgöra kundrelationens ömsesidiga rättigheter och förpliktelser
Ifråga om uppgifter avseende eventuell allergi används detta för att enklare planera måltider, mellanmål mm under utbildningstillfällena för att tillgodose alla kursdeltagares behov.

Personuppgifter sparas under den tid då Du är verksam inom yrkesområdet. Du har rätt att kostnadsfritt en gång per år skriftligen begära information om den behandling av dina personuppgifter som förekommer. Du kan när som helst vända dig till STR Service AB och begära att eventuellt felaktiga uppgifter om dig skall rättas eller raderas.

Läs mer »