Länkar till våra övriga sidor:

Kursfakta

Målgrupp:

Trafiklärare eller andra med pedagogisk utbildning med mc-behörighet inom STR-medlemsföretag.
De lärare som ska bedriva riskutbildning del 2 behörighet A gentemot elever måste uppfylla kraven i TSFS 2009:26 för att anses behöriga

Behörighetskrav:

Deltagarna förutsätts ha god kännedom om gällande föreskrift TSFS 2009:26 (den konsoliderade versionen av författningen innehåller även ändringar)
Du måste ha tillgång till motorcykel och godkänd skyddsutrustning under kursen. Det går bra om två personer delar på en motorcykel. Kvalitetskontroll av mc och skyddsutrustning kommer att ske på plats! Tänk på att hälften av kursen genomförs i lektionssal vilket kräver ”inomhuskläder”.

Om du inte kan ta med egen mc, så hör av dig till någon mc-skola i närheten av, eller den trafikövningsplats där kursen hålls för att få hjälp att hyra motorcykel/utrustning.

Reservation:

Först till kvarn gäller och vi förbehåller oss rätten att ställa in kurser av orsaker som t.ex. sjukdom eller om inte tillräckligt deltagarantal uppnås. Tyvärr kan vi inte alltid garantera att kursen förläggs till den plats som angivits.

Eventuell logi bokas av deltagarna själva och ingår inte i kursavgiften.
Det är av värde att bo på samma hotell som övriga kursdeltagare för att vara med på korridorsnack och gemenskap. Vanliga kursplatser är Gillinge, Stockholm och Stora Holm, Göteborg. Vid kurs på Stora Holm brukar deltagarna bo på Scandic Backadal och vid kurs på Gillinge brukar deltagarna bo på Best Western i Åkersberga, The Public Hotel.
Vid bokning på något av Nordic Choice eller Scandics hotell använd gärna STRs avtalsnummer.
Nordic Choice 60420811
Scandic D 35 911 41 88. Vid boende på Best Western i Åkersberga så kontakta dem via mail eller telefon och uppge ”STR Service AB” så får ni 15% rabatt på bokningen.

Pris:

STR:s medlemsföretag, 12 300 kr/person exkl. moms. Förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika samt kursmaterial ingår.

Avbokningsvillkor:

Vid avbeställning senare än en vecka före kursstart debiteras halv kursavgift, om deltagaren inte kan åberopa punkten 3 d i STR:s praxis angående ersättning och återbetalning av avbeställning med mera

Förfrågningar:

Kurs & Konferens, tel. 0418-40 10 00, e-post: kurs@str.se

Lärarutbildning: Riskutbildning del 2 behörighet A


Särskild lärarutbildning för Riskutbildning del 2, behörighet A: Hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.

Utbildningen syftar till att:
1. deltagarna efter utbildningen ska kunna verka som lärare vid riskutbildningen del 2 behörighet A.
2. utveckla deltagarens kunskaper och förståelse för hur hastighet, förarbeteende, fordon och väg kan påverka trafiksäkerheten vid motorcykelkörning, samt utveckla kunskaper om vanliga olyckssituationer och möjligheterna att undvika dessa.
3. deltagaren ska få goda kunskaper om vilken undervisningsmetodik och vilka pedagogiska metoder som kan användas för att uppnå de mål som anges i 5 kap. för del 2. Kunskapen ska kunna användas för att anpassa utbildningsmetoder efter elevens behov så att det blir möjligt att påverka värderingar och attityder hos den som genomgår riskutbildning.

Kursen erbjuds under fem dagar och innehåller även kvällsuppgifter. Vi kontrollerar inte att lärarna uppfyller kraven i föreskriften. Detta ansvar vilar på lärarna och den som får tillstånd att bedriva riskutbildningen.


Kurslängd Startdatum Kursort Platser kvar

Information om Personuppgiftslagen

STR Service AB (STR Service AB, Järvgatan 4, 0418-401000, 556059-9739, info@str.se) lagrar dina namn- och adressuppgifter och andra kontaktuppgifter.

Uppgifterna används för att
  • uppfylla gällande lagkrav
  • uppdatering av den individuella kursdeltagarens utbildningsplan
  • fullgöra kundrelationens ömsesidiga rättigheter och förpliktelser
Ifråga om uppgifter avseende eventuell allergi används detta för att enklare planera måltider, mellanmål mm under utbildningstillfällena för att tillgodose alla kursdeltagares behov.

Personuppgifter sparas under den tid då Du är verksam inom yrkesområdet. Du har rätt att kostnadsfritt en gång per år skriftligen begära information om den behandling av dina personuppgifter som förekommer. Du kan när som helst vända dig till STR Service AB och begära att eventuellt felaktiga uppgifter om dig skall rättas eller raderas.

Läs mer »