Länkar till våra övriga sidor:
Visa alla nyheter

Skånska trafikskolor först med kvalitetsmärkning

2015-10-29

  
  

Skåne är först ut i Sverige med att uppmärksamma trafikskolor med schysta villkor. Tillsammans har Unionen, Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR) och Biltrafikens arbetsgivareförbund (BA) tagit fram en schysta villkor-märkning för trafikskolor som har tecknat kollektivavtal.  

 

Det har tidvis varit stökigt i trafikskolebranschen med många aktörer som saknar kollektivavtal. Nu vill de tre organisationerna lyfta fram de goda exemplen. De senaste åren har flera trafikskolor valt att teckna kollektivavtal. Arbetstagarna på trafikskolor vill ha villkor som är självklara för de flesta på arbetsmarknaden, så som kollektivavtalade försäkringar och tjänstepension. Kvalitetsmärkningen består rent konkret av en dekal avsedd att sättas upp i trafikskolans bilar, kontor och andra lokaler.

 

Bakgrunden är att de tre organisationerna utgår ifrån att man som anställd trivs bättre på jobbet om man kan påverka sina arbetsvillkor och om man vet att arbetsgivaren betalar försäkringar och tjänstepension. Trivs man på jobbet gör man ett bättre jobb.  Parterna är övertygade om att schysta villkor kan vara ett viktigt skäl att som kund välja en trafikskola framför en annan.

 

För ytterligare information kontakta: 

Berit Johansson, förbundsordförande, STR, telefon 0705-95 85 23

 

____________________________________________________________________

Sveriges Trafikskolors Riksförbund har drygt 600 trafikskolor som medlemmar vilka utgör ca 80 % av landets trafikskolor. Dessa skolor sysselsätter drygt 2000 trafiklärare, specialiserade på utbildning av förare av bil, buss, lastbil och tvåhjulingar samt trafiksäker och miljövänlig körning. Förbundet har en rikstäckande reklamationsgaranti för alla STR-elever.

 

Sveriges Trafikskolors Riksförbund Järvgatan 4, 261 44 LANDSKRONA
Tel: 0418-40 10 00 • Fax: 0418-132 50 • epost: info@str.se  • www.str.se,

 

Kategorier: Pressmeddelande
Navigera bland nyheterna