Länkar till våra övriga sidor:

Appen Körkort nu med Elevcentralen

 

Körkort nu med Elevcentralen är den kompletta appen som innehåller allt för elevens resa mot körkort.

Läs mer om appen och ladda ner den här. 

Mellan den 19 mars och den 15 maj 2018 pågår en tävling där eleverna kan vinna presentkort på 5 000 kronor. Läs mer om tävlingen här!

 

Appen, som ersatt Elevcentralen Premium-appen, ger en bättre, smidigare och mer användarvänlig upplevelse för både utbildare och elever. Den nya appen kan vem som helst ladda ner kostnadsfritt och prova på vissa funktioner. För att låsa upp appen och få tillgång till fler funktioner och material måste användaren ta kontakt med en trafikutbildare.

 

I appen finns de digitala utbildningarna Köra bil (en uppgradering av Elevcentralen Premium), Köra mc och Köra moped för de som väljer att uppgradera för att studera vidare digitalt. Köra bil, Köra mc och Köra moped  tar ut de bästa och mest relevanta delarna av text, bild, film och övning och slår samman dessa för att enklare komma till kärnan och undvika rörighet.

Vad är nytt i appen?

För utbildare:

 • En ny flik i aSTRa WEB som heter "Undervisningsplan" med drag'n'drop-funktionalitet. Gör du ingenting så fungerar det som tidigare. Befintliga elever har kvar den tidigare undervisningsplanen som den var uppdelad. Om förändringar görs i undervisningsplanen påverkar det nya elever.
 • Utseendet på utbildningskortet förändras. Alla nya elever får det nya utseendet av utbildningskortet.  
 • Utseendet när du skriver in en ny elev i aSTRa förändras.

För elever som använt den gamla Elevcentralen Premium-appen:

 • De kan fortfarande gå in på Elevcentralen via en vanlig webbläsare, men om de använder sig av appen rekommenderas att de laddar ner den nya appen för att fortsätta.
 • De kan se hur långt de har kommit i sin utbildning, vilka moment de har genomfört och vilka resultat de fått. Men de kan inte klicka sig in och se mer detaljerad historik än så. 
 • Fas ABCF och Fas U försvinner och ersätts med det nya ”Studera” (som liknar Fas U).

Frågor och svar

På den här sidan har vi sammanställt de vanligaste frågorna vi fått in om appen och nya Elevcentralen. Läs gärna igenom frågorna, hittar du inte svaret på just din fråga så kontakta oss så hjälper vi till. Det finns också en Facebook-grupp där du kan gå med för att ställa frågor och diskutera appen och de nya funktionerna med de andra gruppmedlemmarna och STR.

Stöd- och utbildningsmaterial

Film som visar hur samspelet mellan elev och lärare är tänkt att fungera i det nya digitala arbetssättet.

  

På den här informationssidan hittar du stöd- och utbildningsmaterial i form av bland annat filmklipp och instruktioner för att förstå och hantera förändringarna i den nya appen. Det gäller framför allt förändringar i aSTRa WEB och lärarvyerna. Sidan uppdateras kontinuerligt med ny information, så håll utkik!

Förutsättningar för att koppla sig till appen

När prova på-användare av appen vill öppna upp mer av innehållet söker de upp en STR-ansluten utbildare genom en kartfunktion i appen. Genom utbildarens egen e-handel kan de därefter välja den produkt de vill köpa, eller kontakta utbildaren på annat sätt för att låsa upp innehåll. Följande förutsättningar gäller för att som utbildare kunna koppla sig till eleven och erbjuda de digitala produkter som finns i appen:

 • Utbildaren använder aSTRa WEB  
 • Utbildaren använder digitalt utbildningskort
 • Utbildaren har TVL-licens
 • Utbildaren accepterar att STR genomför kvalitetsmätningar (NKI-mätningar) där trafikskolan anmäler B-elever till prov
 • Utbildaren nyttjar stöd i form av utbildningar, material och instruktioner

Det är en fördel att ha en e-handel genom aSTRa WEB eftersom det möjliggör för prova på-användare av appen att uppgradera sig direkt inne i appen i stället för att besöka utbildaren. Observera att endast STR-medlemsföretag som använder aSTRa WEB kommer att synas i kartfunktionen i appen.

Priser

Klicka här för att ta del av priser kopplade till funktioner och produkter i den nya appen (endast för STR-medlemmar, kräver inloggning).

Vi hjälper dig med din e-handel

I samband med lanseringen av den nya appen Körkort nu med Elevcentralen har vi tagit fram ett digitalt stödpaket med bild och text som du kan använda dig för att marknadsföra produkterna i din e-handel.

 

Det finns fyra olika produkter:

 1. Körkort nu: Allt i ett
 2. Körkort nu: Frågor
 3. Körkort nu: Teori med frågor, och
 4. Körkort nu: Boka

Klicka här för ett ta del av förslag på rubrik, innehållstext och produktbeskrivning samt bilder som du kan använda för att uppdatera din e-handel.