Kurs: Working EcoDriving

Under Working EcoDriving-kursen lär du dig planera din körning så att du kan både värna om miljön och skapa en mindre stressande arbetsmiljö för dig själv. I en tid då såväl utsläppen som bränslepriserna ökar hjälper EcoDriving dig att förbättra inte bara förutsättningarna för miljön utan även din ekonomi. Utbildningen handlar om hur teknik, miljö och ekonomi samverkar för framtiden.

Vad innefattar kursen?

Working EcoDriving vänder sig till dig som kör någon form av arbetsfordon. Det kan vara till exempel hjullastare, lantbruksmaskiner, bergstruckar eller gräsklippare. Utbildningen genomförs i grupp på vanligtvis 4–5 personer och omfattar en heldag med teori varvat med praktik, samt ett teoripass på ungefär tre timmar en tid senare.

Varför ska jag gå EcoDriving-utbildningen?

Målet med kursen är bland annat att du ska lära dig att planera din körning och ditt arbete. Genom att planera din körning kan du skapa bättre arbetsförhållanden med mindre stress, och som en extra bonus ger en sparsammare körning mindre negativ miljöpåverkan.

Vad lär jag mig?

Under de teoretiska delarna av kursen lär du dig bland annat mer om klimatförändringar, växthuseffekten, motorer, bränslen, utsläpp och avgaser samt de globala målen för miljöutsläpp.

I de praktiska passen tittar vi på hur du kan förändra ditt körsätt, attityder i trafiken och på miljöpåverkan under körning. Vi går också igenom hur du kan underhålla och sköta ditt fordon på bästa sätt.

Avslutningsvis ger vi exempel på bränslemätning och sammanfattar dagen. En tid senare har vi ett teoripass där vi fördjupar oss i miljöfrågor och uppdatering av teknik på fordon, samtidigt som vi går igenom resultat och motivationsåtgärder.