Länkar till våra övriga sidor:

Kalender

<september 2017>
måndagtisdagonsdagtorsdagfredaglördagsöndag
282930311
2
3
4
5678910
111213141516
17
18
192021
22
23
24
252627282930
1
2345678
Datum Tid Händelse
2017-09-06 Kaffe serveras från kl 09:30 och kursen pågår fram till kl 17:00 dag 1. Dag 2 startar kursen kl 08:00. Elevcentralen Premium, kravkurs Läs mer
Gör som många av dina kollegor och uppgradera till Elevcentralen Premium!

”Ett fantastiskt redskap för att få elev, trafiklärare och handledare att jobba mot samma mål.” (citat från tidigare kursdeltagare)

Nu kan du utveckla STR:s egna administartionsverktyg aSTRa WEB med fler funktioner som finns framtaget för att trafikskolan ska att möjlighet till ett proffsigt kundbemötande, en resurs effektiv administration. Det hjälper dig även att lättare klara en granskning av myndigheter.
Elevcentralen Premium innehåller b.l.a ett mer omfattande digitalt utbildningskort och en elevcentral för eleverna med filmer, interaktiva övningar, faktatexter, självärderingar, tips från din egna trafikskola och sluttester. Elevcentralen Premium ger unika möjligheter för lärare och elev att kommunicera. För att lära dig hur materialet fungerar och hur du utnyttjar det mest effektivt har vi tagit fram denna "kravkurs" med förhoppningen om att det ska ge dig de rätta förutsättningarna för att komma i gång. Du måste alltså gå denna kurs för att få tillgång till Elevcentralen Premium. I vänstra kolumnen på denna sida kan du läsa vilka krav som ska vara uppfyllda före kursen.

Mål för kursen är att du ska få verktygen för att komma igång med materialet. Du får även tips på hur du kan hitta ett fungerande arbetssätt med Elevcentralen Premium.

Kursledarna har arbetat med materialet sedan start och är väl insatta i eventuell problematik men framför allt möjligheterna.
Till kurssidan
2017-09-11 Dag 1: Kursen börjar kl. 10.00, kaffe från kl. 09.30, Dag 2 -5: kursen startar kl. 08.00,
Dag 5: Kursen slutar kl. 13.00
Lärarutbildning: Riskutbildning del 2 behörighet A Läs mer
Särskild lärarutbildning för Riskutbildning del 2, behörighet A: Hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.

Utbildningen syftar till att:
1. deltagarna efter utbildningen ska kunna verka som lärare vid riskutbildningen del 2 behörighet A.
2. utveckla deltagarens kunskaper och förståelse för hur hastighet, förarbeteende, fordon och väg kan påverka trafiksäkerheten vid motorcykelkörning, samt utveckla kunskaper om vanliga olyckssituationer och möjligheterna att undvika dessa.
3. deltagaren ska få goda kunskaper om vilken undervisningsmetodik och vilka pedagogiska metoder som kan användas för att uppnå de mål som anges i 5 kap. för del 2. Kunskapen ska kunna användas för att anpassa utbildningsmetoder efter elevens behov så att det blir möjligt att påverka värderingar och attityder hos den som genomgår riskutbildning.

Kursen erbjuds under fem dagar och innehåller även kvällsuppgifter. Vi kontrollerar inte att lärarna uppfyller kraven i föreskriften. Detta ansvar vilar på lärarna och den som får tillstånd att bedriva riskutbildningen.
Till kurssidan
2017-09-14 Kursstart kl. 09.30-16.30,
kaffe från kl. 09.00
Elevcentralen Premium,
inspirations- och användarseminarium
Läs mer
Känner du liksom många av dina kollegor att eleverna väljer bort utbildning?
Hoppar eleverna fram och tillbaka mellan olika utbildare?
Vill du ta tillbaka rollen som utbildare?


Då kan Elevcentralen Premium vara något för dig. Kom och bli både inspirerad och motiverad till att använda ett utbildningsverktyg som gör dig och eleven mer delaktiga i den kompletta utbildningen. Seminariet är i två delar - du väljer vid anmälan vilka delar du vill delta i.

Första delen är
  • för dig som är nyfiken på Elevcentralen Premium
  • för dig som vill ta med hela personalstyrkan för att tillsammans ta beslut om nästa steg i er utveckling
  • för dig som är intresserad av vad du behöver göra för att kunna komma igång med Elevcentralen Premium.
Andra delen är
  • för dig som har Elevcentralen Premium men vill ha mer hjälp att komma igång att använda de olika delarna
  • för dig som har Elevcentralen Premium och vill byta tankar och idéer med andra användare.

Hör gärna av dig till STR Kurs & konferens om du har något särskilt du vill lyfta. Förslag på innehåll kan vara: kostnadskalkyl, självvärdering, grupplektioner, hur får jag eleven att skriva mer, "rutter och puck", "tap and hold", m.m.
Till kurssidan
2017-09-20 Kursen börjar kl. 10.00 och avslutas kl. 15.30. Registrering - ID kontroll och kaffe från kl 09.30 Behörighetskurs: Synscreening Läs mer
Kursens teoretiska del belyser bland annat synfunktion, vanliga sjukdomar som drabbar synförmågan, synens betydelse i trafiken samt regelverket. Innan kursen bör du ha tagit del av Transportstyrelsens författningssamling TSFS 2010:125, Kat 16 Synprövning..

Den praktiska delen innebär övningar i handhavande av appartur för prövning av synskärpa, synfält och undersökning av ögonrörlighet samt ifyllande av protokoll för undersökningen.

Kursledare:
Anders Behndig, professor, Inst. för klinisk vetenskap/oftalmiatrik, Umeå Universitet
Synscreeningsutrustning kan beställas via Essilor AB, E-mail info@essilor.se Till kurssidan
2017-09-25 STR YKB fortbildning, delkurs 5, Trafiksäkerhet och kundfokus Läs mer
Kursdeltagaren uppdateras på säkerställande av passagerarnas och medtrafikanternas säkerhet och bekvämlighet. Kursen behandlar också risker i trafiken, uppträdande vid krissituationer samt hur företagets anseende kan höjas. Kursdeltagaren ska efter utbildningen kunna utföra en transport på ett tryggt och säkert sätt samt vara medveten om risker i trafiken. Kursdeltagaren ska kunna bedöma krissituationer och dessutom kunna arbete för det egna företagets anseende. Till kurssidan
2017-09-26 exkl egna kvällsuppgifter Lärarutbildning: EcoDriving Läs mer
Lärarutbildning för att erhålla behörighet som EcoDriving-lärare.

Målet är att efter denna lärarutbildning ska Du som EcoDriving-lärare självständigt och professionellt kunna genomföra utbildning på marknaden enligt STR:s eget EcoDriving-koncept.

Utbildningen innehåller både teori och praktik. Teori där vi bland annat går igenom miljö, körsätt, teknik men även hur man säljer till kund och hur man anpassar utbildningen efter målgruppen. På den praktiska delen ägnar vi oss åt tillämpningen ute i bilen genom att träna på hur en utbildning går till, skallkrav, protokoll och att använda bränslemätaren Econen.

I utbildningen ingår även mycket eget arbete, både individuellt och i grupp.
Tänk på att planera in tid för kvällsuppgifter - boende på hotellet rekommenderas.

OBS! Kursdeltagare och dess företag/arbetsgivare bör ha tecknat licensavtal för EcoDriving lärarmaterial (EDLM) innan utbildningen om man inte redan har det. Information om licensvtal och beställningssedel hittar ni på www.str.se/edlm eller ta kontakt med STR Kundservice, 0418-40 10 00.

Ta med egen dator!

Tänk också på att du som deltagare ska ha genomgått en EcoDriving-kurs innan lärarutbildningen, inklusive teori!
Till kurssidan
2017-09-26 STR YKB fortbildning, delkurs 4, Ergonomi och hälsa Läs mer
Kursdeltagaren uppdateras på värdet av god hälsa, bra kosthållning och ergonomiskt arbetssätt. Kursdeltagaren ska efter utbildningen kunna förebygga fysiska risker, samt vara medveten om sin fysiska och psykiska förmåga. Till kurssidan
2017-09-29 STR YKB fortbildning, delkurs 4, Ergonomi och hälsa Läs mer
Kursdeltagaren uppdateras på värdet av god hälsa, bra kosthållning och ergonomiskt arbetssätt. Kursdeltagaren ska efter utbildningen kunna förebygga fysiska risker, samt vara medveten om sin fysiska och psykiska förmåga. Till kurssidan
2017-09-05 Reklamationsnämnden har telefonmöte Läs mer
2017-09-05 Ftg anp Ragn-Sells Läs mer
2017-09-08 Buss till hotellet går utanför flygterminalen. Kaffe serveras från kl. 9.30 Ordförandekonferens Läs mer
2017-09-09 LÖRDAG ÖPPEN Läs mer
2017-09-19 Styrelsemöte Arlanda Läs mer
2017-09-26 Ftg anp Ragn-Sells Läs mer
2017-09-28 Ftg anp Ragn-Sells Läs mer
Läs mer »