Region Öst

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderar i Region Öst. Valet startar 16 november. Kom ihåg att lägga din röst senast 30 november.

Valen i din region skall utse en sammankallande ledamot i regionrådet och en suppleant, båda med en mandattid på tre år. Du har en röst i varje val. Du kan välja att avlägga din röst eller att avstå från att rösta (rösta blankt) i båda valen. Valberedningen tolkar valresultatet när valet är avslutat och har en dialog med alla inblandade kandidater i varje region innan resultatet presenteras på STR.se.

 
Helen Melchersson
Kandiderar som sammankallande ledamot

Jag vill vara sammankallande i din region då jag är en målmedveten person som brinner för vår bransch och dess utveckling.

För mig är det viktigt att du som medlem i STR ska känna en mening och nytta med ditt medlemskap. STR som förbund ska ge dig de verktyg du behöver för att kunna driva ditt företag på ett modernt och professionellt sätt. Jag har i grunden en magisterexamen i systemutveckling med huvudinriktning på användargränssnitt, i och med det har jag också ett genuint intresse för programvarors användarvänlighet.

Jag ser också att vår bransch står inför en spännande förändring där vi går mot digital undervisning, övergång till automatväxlade bilar och körlektioner i grupp. Denna förändring kommer att ställa krav på oss företagare och vi kommer att behöva stöttning, utbildning och coachning från vårt förbund för att kunna genomföra den så smidigt som möjligt.

Vem är jag? Det beror på vem du frågar
Frågar du min man säger han att leva med mig är som att gå på ett minfält, det exploderar nya idéer och projekt hela tiden.

Frågar du mina affärspartners, arbetskamrater eller någon av mina styrelsekollegor säger de att jag är den som jobbar på, är drivande, ambitiös och lösningsfokuserad.

Frågar du mig så är jag en person med vinnarskalle. Jag har ett brinnande intresse för hästsporten och har hela mitt liv tävlat både individuellt och i lag. Det har gjort att jag är bra på att ensam nå uppsatta mål samtidigt som jag insett värdet av att samarbeta med andra.


 
Andreas Nyman
Kandiderar som sammankallande ledamot

Till vardags är jag verksam på Sjögrens Trafikskola i Katrineholm, där vi försöker vrida och vända på alla viktiga och ibland även osynliga detaljer i vår verksamhet. Allt från hur vi paketerar våra tjänster till nya tillvägagångssätt och utbildningsmetoder. Detta för att vi som trafikskola ska skapa bästa möjliga förutsättningar till höga poäng i välmående. Men även för att våra viktiga elever ska kunna utbildas effektivt – utan att kvaliteten sjunker.

De senaste åren har jag fått möjligheten att göra det jag brinner för även utanför Katrineholm: agera kursledare för STR och vara verksam inom olika projekt som STR driver. Något som jag är enormt tacksam för! Nu önskar och vill jag ta mina ambitioner och visioner vidare. Gärna in i styrelserummet!

Innan omorganisationen var jag Ordförande för Södra Södermanlands Trafikskoleförening, ett uppdrag jag i dag saknar. Därför kandiderar jag till platsen som sammankallande i Region Öst. Jag är hungrig, nyfiken och mån om att göra något bra av framtiden. En god lyssnare som inkluderar och växer tillsammans med mina kollegor.

Mina kärnfrågor är effektivitet inom miljö, pedagogik och lönsamhet samt att vi trafiklärare ska må toppen!

Jag hoppas på din röst.

Hälsningar Andreas.


 
Evelina Nejdemo
Kandiderar i suppleantvalet

Mitt namn är Evelina Nejdemo Glad och är 28 år. Jag driver sedan 2017 Trafikskolan Evelina i Norrköping. Jag älskar att vara med för att utveckla och förbättra. Med mina unga år och med mitt lilla företag med två bilar kan jag se saker och förstå saker på ett nytt och enkelt sätt.

I ett år har jag varit suppleant i Region Öst. Det har varit roligt och lärorikt. Jag hoppas på fortsatt förtroende som suppleant.


 
Frida Jernström
Kandiderar i suppleantvalet

Jag heter Frida Jernström och driver Trosa och Gnesta trafikskola, jag är intresserad och nyfiken på vad branschen har att erbjuda i framtiden samt hur man kan bredda en trafikskolas olika utbildningar och tjänster. Därför ställer jag upp som kandidat som suppleant i Region Öst. Privat går jag gärna ut och äter gott tillsammans med mina nära och kära, renoverar hus och pysslar om mina två getter.