Region Öst

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderar för posten som regionråd i Region Öst. Valet startar 15 november. Kom ihåg att lägga din röst senast 29 november.

Valet i din region skall utse en ledamot i regionrådet och två suppleanter. Ledamoten och en suppleant utses med en mandattid på tre år. Den andra suppleanten utses med en mandattid på ett år. Du som röstberättigad har tre röster i valet, du kan alltså rösta på tre kandidater. Vill du bara avge två röster, en röst eller väljer du att rösta blankt (ingen röst) så är detta fullt möjligt. Valberedningen föreslår att vinnaren i valet blir ledamot i regionrådet, tvåan i valet blir suppleant på tre år och trean i valet blir suppleant på ett år. Om berörda kandidater inte är nöjda med detta förslag så förhandlar man fram en annan lösning tillsammans med valberedningen.  

 

 
Helen Melchersson
Varför ska jag vara ditt regionråd?
För att jag är en målmedveten och driven person som brinner för vår bransch samt att driva och utveckla företag.

För mig är det viktigt att du ska känna mening och nytta av att vara STR-medlem. I vår region vill jag arbeta med att stärka dig så att du via ditt medlemskap får tillgång till verktyg som underlättar din vardag. Jag vill också att vi ska fokusera på det som stärker vår bransch och det egna företagandet.

Det jag ser som branschens största utmaningar i närtid är den kommande översynen av vårt förarutbildningssystem och den illegala förarutbildningen som vi ser växa över hela landet. Jag vill lägga mycket energi på att få våra myndigheter att inse allvaret i hur den illegala verksamheten påverkar dig som seriös företagare och vilka åtgärder som krävs för att stoppa den.

Vem är jag? Ja, det beror på vem du frågar.
Frågar du min man säger han att leva med mig är som att gå på ett minfält, det exploderar nya idéer och projekt hela tiden. Frågar du mina affärspartners, arbetskamrater eller någon av mina styrelsekollegor säger de att jag är den som jobbar på, är drivande, ambitiös och lösningsfokuserad. Frågar du mig så är jag en tävlingsinriktad person med vinnarskalle. Jag har alltid haft ett brinnande intresse för hästsporten och sedan tonåren har jag tävlat både individuellt och i lag. Det har gjort att jag är bra på att ensam nå uppsatta mål samtidigt som jag insett värdet av att samarbeta med andra. Mitt namn är Helen Melchersson, jag driver trafikskola i Norrköping och Söderköping.


 
Evelina Nejdemo
Mitt namn är Evelina och jag är 27 år. Driver min egna trafikskola sedan 2017. Jag har alltid varit aktiv i olika föreningar och inom politiken. Att ha möjlighet att förändra är det bästa jag vet. Min tanke med att kandidera som suppleant till regionen är att kunna vara med för att förändra och förbättra branschen. Jag tror att med mina 4,5 år som trafiklärare kan jag komma in med nya idéer och tankar.


 
Andreas Nyman
Hej! Jag heter Andreas Nyman och driver Sjögrens Trafikskola i Katrineholm tillsammans med Malin Jakobsson, vilket jag stormtrivs med. Att se glädjen hos eleverna när de lyckats uppnå sina drömmars mål är en del i det, glada medarbetare som trivs en annan.

Förutom trafikskolan har jag även arbetat med kollegor runt i landet som kursledare, främst på motorcykel och moped. Men även en del annat som ”Vägen mot grupputbildning”, en kurs som ligger i linje med projektet ”Projekt B” som jag också är med i.

STR och dess medlemmar är inne i en förändringsprocess där jag tror att vi behöver höja tempot. I denna förändringsprocess så behöver ju inte alla vara med för att vara först i ledet. Men att försöka få med så många som möjlig, samt att så många som möjligt förstår varför och accepterar att förändringar måste ske, tror jag är viktigt. Att få finnas med i en central roll och arbeta för STR:s framtid är något jag gärna skulle vilja göra.

Jag tror att jag via mina uppdrag inom STR kan vara en bra kanal mellan medlemmarna och Region Öst. Mina kärnfrågor:

• Att få utveckla och pröva nya metoder som kan bidra till bättre utbildning, ökad lönsamhet och miljömässiga vinster som gynnar både utbildare och kunder.
• Att trafiklärare och företagsledare ska må bra.
• Myndigheterna och trafikskolorna ska komma varandra närmre för att främja utbildning och god service både mot utbildare och allmänhet.
• Göra trafikläraryrket mer attraktivt och att det ses som ett hållbart yrke.

Tack för att du läste!