Region Stockholm

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderade i Region Stockholm i regionrådsvalet 2022.

 

 
Peter Samuelsson
Kandiderar till regionråd

Jag heter Peter Samuelsson och är 59 år.
Ägare till Tibble Trafikskola sedan 2000.
Jag har arbetat som trafiklärare sedan mitten av 80-talet.

Jag kandiderar för ytterligare en period som regionråd för Region Stockholm. Jag har suttit som regionråd sedan 2017. Det har varit väldigt givande och lärorikt, samtidigt som jag känner att jag har haft möjlighet att ge hela regionen mycket, främst genom samtal med er kollegor i Region Stockholm och de samtal som förs över hela landet. Mitt mål är att fortsätta utveckla förbundet och branschen.

När den nya omorganisationen var på plats kom Covid och de restriktioner som det innebar. Det gjorde att mycket av det vi ville göra i regionen blev omöjligt med fysiska träffar mm. Zoom blev ett bra och nytt sätt att möta er medlemmar på. Vi har denna tid lyssnat in er medlemmar och märkt att många saknar att få umgås med våra kollegor fysiskt. Vi planerar att ha olika tema på våra medlemsmöten som gör att vi stärker våra företag och personal.  STR har skruvat på hur vi ska kunna komma närmare er medlemmar i regionerna, lite mer som vi hade det tidigare som lokalföreningar och trevliga fysiska möten. Min ambition är att få möjligheten att komma närmare er medlemmar, lyssna in era frågor och få en levande region, anordna givande träffar och möten. Föra er talan för vår region, så väl lokal som regional mot STR och myndigheter.

Jag hoppas på ett gott samarbete!

Peter Samuelsson


 
Sebastian Grimhäll
Kandiderar till regionråd och suppleant

Jag är ursprungligen Bohusläning som landat i Stockholm och Södermanland. Jag driver jag Strängnäs trafikskola och bor i Malmköping tillsammans med sambo och barn. Jag utbildar mestadels på tungt samt YKB och ADR. I den tidigare organisationen var jag ordförande för STR Södermanland.

De som lär känna mig brukar beskriva mig som ambitiös och lojal. Sedan tonåren var jag politiskt aktiv och har under större delen av mitt liv varit aktiv inom föreningslivet. Detta har gjort att det faller sig naturligt att lyssna in medlemmars åsikter och på bästa sätt representera den åsikten även om den nödvändigtvis inte är min egen. Den demokratiska processen är något jag värnar och håller högt. Jag vill påstå att jag är lättsam att vara i kontakt med och jag försöker samtidigt vara påläst och noggrann i det jag gör.

Jag brukar beskrivas som lösningsorienterad och positiv.

Som regionråd kan jag bidra med nya infallsvinklar och ny energi. Min tro är att ett branschförbund behöver kännas relevant för medlemmarna och som medlemsföretag så behöver man känna att det finns en nära koppling in i STR. Jag vill att vårt förbund ska kännas som ett förbund där vi stöttar varandra och där vi kan bidra och tillsammans vara starka. Med en central organisation som stöttar medlemsföretagen i myndighetskontakter och utmaningar som vi som företagare stöter på. Jag vill arbeta för att varje medlemsföretag ska känna att förbundet är till för medlemmen.


 
Rolf Jedbäck
Kandiderar till suppleant

Rolf Jedbäck, jag är hedersmedlem och kandiderar för att fortsätta som suppleant i Region Stockholm.

Jag har varit trafiklärare i 53 år och arbetar fortfarande för fullt och är naturligtvis intresserad och uppdaterad i branschen. Jag sitter i ledningsgruppen för Stockholms Trafiklärarutbildning och just gjort slutprov med 15 nya trafiklärare.               

Jag var sekreterare i STR-Stockholm från 1995 fram till ändringen till regioner och har efter det varit suppleant i Region Stockholm.

Jag vill gärna fortsätta att medverka i förändringsarbetet för bättre sammanhållning!

Rolf Jedbäck