Region Tvärs

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderar i Region Tvärs. Valet startar 16 november. Kom ihåg att lägga din röst senast 30 november.

Valen i din region skall utse en ledamot i regionrådet och en suppleant, båda med en mandattid på tre år. Du har en röst i varje val. Du kan välja att avlägga din röst eller att avstå från att rösta (rösta blankt) i båda valen. Valberedningen tolkar valresultatet när valet är avslutat och har en dialog med alla inblandade kandidater i varje region innan resultatet presenteras på STR.se.

 
Sofia Samuelsson
Kandiderar i båda valen

Jag heter Sofia och sedan lite drygt 2 år är jag ett av 3 regionråd i Tvärs. Ett uppdrag som jag tyckt varit roligt och inspirerande. Vi har haft ett tungt jobb i denna stora region att få till en bra kommunikation, få alla att känna delaktighet. Jag vill gärna fortsätta detta jobb som jag varit med att påbörja. Därför ställer jag nu upp för omval som regionråd.

Jag har varit trafiklärare i 20 år, är trafiklärare i fjärde generationen, och de senaste 10 åren har jag drivit mina 2 trafikskolor i Dalarna. Jag ser mig själv som en ärlig, driven och framåt kvinna i mina bästa år, som inte är rädd för nya utmaningar.

Jag är fullt medveten om att STR haft en turbulent tid bakom sig och att det blåser förändringsvindar genom förbundet. Som regionråd vill jag finnas där för Dig som medlem, vara den länken mellan medlemmarna och förbundet som är så viktig. Jag tycker det är viktigt, och bra, att tillhöra något större - där vi tillsammans hjälps åt, strävar åt samma håll. Jag vill inspirera, jag vill dela med mig av kunskaper och idéer. Som regionråd tycker jag att det är viktigt att medlemmarna i regionen känner sig delaktiga, känner att jag finns där för dem. Jag vill att Du som medlem ska känna att du alltid kan kontakta mig som regionråd, oavsett vad det gäller.

I branschen har vi en del saker som är viktiga att ta tag i, jag tänker främst på svart utbildning, lönsamheten i branschen samt de olika tekniska förändringarna som framtiden bjuder på.


 
Anders Persson
Kandiderar i båda valen

Hej! Mitt namn är Anders Persson. Uppväxt och verksam i Örebro samt hunnit bli 39 år. Jag kanditerar till posten som ledamot i regionrådet.

Jag är en trafiklärarson då min far drev en trafikskola innan jag tog över densamma för 2 år sedan. Farsan började tjata på mig att utbilda mig till trafiklärare när jag var 23 år men då ville jag annat. Då var jag lastbilschaffis och trivdes med det. När han sen slutade tjata för 6 år sen så sökte jag till trafiklärarutbildningen, det bästa jag gjort. Jag utbildar framtidens mopedförare, bilförare och motorcyklister. Jag tycker om att utbilda och framför allt gillar jag pedagogiken i lärandet.  

STR för mig är lokala samarbeten/utbyten av erfarenheter, kunna påverka och seriös körkortsutbildning. Tyvärr upplever jag att det inte riktigt är så i dag i alla delar. 

Förutom att företräda er röst i regionen som är huvuduppgiften så vill jag även vara med att påverka. Min ambition är att få ett modernare och mer fungerande STR.

- Att medlemmar får något mer än bara ett medlemskap
- Lokala sektioner för att få gemenskapen åter

Jag vill även vara med på tåget när det går mot framtidens utbildning. Elbilar? Automat? Självkörande fordon? Listan kan göras lång men det kommer vi att lösa. Tack för mig! 

"De bästa lärarna är de som visar dig var du ska se men säger inte vad du ska se." 
- Alexandra K. Trenfor


 
Johan Dahlborg
Kandiderar i båda valen

De senaste årens kraftigt decimerade medlemsengagemang kan vändas genom förändrade spelregler samt genom att öka medlemmarnas inflytande och möjlighet att påverka.

Vid senaste riksmötet så lade jag följande motioner som du kan läsa i "Handlingarna till riksmöte 2020", motion 1-10 på STR.se;

1 - Intressekonflikt, jäv & nepotism 
2 - Konformism eller Pluralism?
3 - Förtydliga & förenkla motionsprocessen
4 - Styrelseutvärdering
5 - Reklamationsnämndens principer
6 - Konsten att välja förbundsordförande - Öppet val eller sluten nominering?
7 - Utvärdera möjligt samarbete med företagarna
8 - Demokratisera STR & överlåt aktierna i STR Service till medlemmarna
9 - Avskaffa guldmedlemskap
10 - STR’s ändamål

Samtliga avslagna.

Du som på riktigt vill förbättra STR och önskar förändring röstar på Johan som ledamot i regionrådet!

Johan har ett förflutet inom internationell systemutveckling och internetmarknadsföring. Bor nu i Norberg/Enköping och är engagerad i 3 stycken trafikskolor i Norberg, Hedemora och Fagersta samt ett bolag inom systemutveckling och ett hotell.


 
Pernilla Keino Falk
Kandiderar i suppleantvalet

Jag heter Pernilla och är 37 år, bor i Karlstad ihop med min man och mina 3 barn. Vi har dessutom huset fullt med olika varianter av pälslingar som exempelvis katt och hund. Jag gillar att spendera min fritid antingen på hästryggen, sadeln på en motorcykel eller i boxen och träna crossfit. 

Just nu står jag faktiskt med ett ben i två läger, ena benet är med och driver en av trafikskolorna i Karlstad, City Trafikskola, och det andra benet är i en av Sveriges nya trafiklärarutbildningar som vi har landat i Karlstad. Väldigt spännande och givande att få vara med och utbilda morgondagens nya stjärnor hos er runt om i landet. Jag har även valt att börja fortbilda mig inom specialpedagogiken då jag finner detta ämne viktigt för mig som pedagog och för vår bransch .

Vart vill jag komma med STR Tvärs? Jag skulle vilja se ett STR Tvärs som har en anda av gemenskap och stöttning. Vi tillsammans kan lyfta denna bransch och trycka på vid viktiga frågor som exempelvis provsituationerna runt om i regionen och flera fall av "svartkörningar" som påverkar våra verksamheter med en negativ trend. Det jag i första hand står till förfogande som är platsen som suppleant, att följa arbetet i regionen och kunna vara behjälplig där jag behövs. 

Allt gott, Pernilla.


 
Jonas Jansén
Kandiderar i suppleantvalet

Hej! Jag är trafiklärare sedan 12 år tillbaka och har hela min verksamma tid arbetat på Nybrons Trafikskola i Uppsala och är sedan 2015 även delägare. Bor i Björklinge norr om Uppsala, är gift och har två döttrar på 10 och 12 år. Är ledare/tränare för ena dotterns innebandylag. Åker gärna motorcykel när tid ges.

Jag brinner för förarutbildning och tycker att vi behöver fundera över hur vi ger eleverna de bästa förutsättningarna att klara sina mål. I takt med att eleverna blir fler och lärarna verkar bli färre (?) så behöver vi tänka i andra banor. Körsimulator för mängdträning och grupplektioner är exempel på det jag tror kommer förändra och utveckla utbildningen. Att börja utbilda på automat från början för att sedan lära eleverna att växla på slutet känns som rätt väg. Att då även kunna utbilda med miljösmarta fordon som elbilar ligger dessutom rätt i tiden. 
Lönsamheten i branschen måste också upp högre på agendan så vi kan ge lärarna en bättre lön och på så sätt behålla fler i branschen.

När det gäller arbetet i regionen så tror jag att vi behöver få mer dialog, då menar jag inom regionen, hur det ska se ut har jag inget direkt svar på men jag tror att ledordet är delaktighet! I dag vet jag att många skolor tycker att man tappat kontakten med STR sedan lokalföreningarna lades ner .

Jag kandiderar endast till posten som suppleant i dag. Tror att det är en bra väg in i den nya organisationen och på så sätt hoppas jag få mer inblick i hur arbetet i regionen går till.