Region Tvärs

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderade i Region Tvärs i regionrådsvalet 2022.

 
Alexandra Larsson
Kandiderar till regionråd

Jag börjar bli varm i kläderna!

Arbetet som pågår i vår region är i ett spännande skede, STR är i ett spännande skede och det vore oerhört trist att lämna uppdraget som regionråd mitt i pågående arbete. Därför ställer jag upp som kandidat till regionrådsposten en vända till. 

Jag vill arbeta för att utveckla branschen, framför allt ser jag ett stort behov av att utveckla oss arbetsgivare, även den lilla trafikskolans ledning kan behöva stöd likväl som de större arbetsgivarna. 

Det är inte heller någon hemlighet att jag brinner för pedagogiken och psykologin i vårat yrke, här vill jag göra mer!

Några snabba:
37 år.
Blev trafiklärare 2007.
Startade egen 2014.
Antal kids där hemma 2.
Barnens pappa/min sambo arbetar åt mig på trafikskolan.
Driver Rosa Kortet på 2 orter med 11 anställda.
På fritiden spelar jag Blockflöjt och Gitarr.
Skulle önska att jag skriver gymmar ofta men nej, det gör jag inte... ;-) 

070-394 37 93 - vid frågor.


 
Anders Persson
Kandiderar till regionråd och suppleant

Hej

Anders heter jag, trafiklärarson, 41 år ung boendes i Örebro. Har jobbat som trafiklärare sedan 2014. 2018 tog jag över efter min far och driver idag Ottossons Trafikskola. Utanför arbetet gillar jag främst att umgås med min familj, mina vänner och fordon.  

Nu vill jag vara med och påverka framtidens STR.

Min peronliga uppfattning är att STR idag är inne på en stig man inte hittar ut ifrån. Man har gått vilse. Varför ska jag vara medlem i STR? Varför finns STR? 

STR har tappat sin huvudsakliga uppgift som jag anser är att stötta medlemmar, ligga i framkant, påverka politiker och DRIVAS LOKALT.

Jag tycker också att vårat servicebolag STR Service har alltför stor makt över oss medlemmar. Höga avgifter på vidareutbildning, ställer krav på vilka priser vi ska sätta, öppnar upp försäljning av material i egen regi till privatpersoner. Visst, servicebolaget måste driva in pengar till förbundet men jag anser att det inte får vara på bekostand av att medlemmar blir förbannade, motarbetade och avsäger sig medlemskap. 

Nej, STR måste tillbaka till grunden och där är mitt glöd. Att vi medlemmar ska känna oss uppskattade för det vi gör och att vi får någonting tillbaka. Utan medlemmar finns det inget förbund. 

STR ska vara trafikutbildares första val och det finns saker som är jättebra och några saker som jag med all säkerhet vet kan bli bättre. 

Lägg din röst på mig om du vill ha förändring!


 
Jonas Jansén
Kandiderar till suppleant

Hej!

Jag är trafiklärare sedan 14 år tillbaka och har hela min verksamma tid arbetat på Nybrons Trafikskola i Uppsala och är sedan 2015 även delägare. Bor i Björklinge norr om Uppsala, är gift och har två döttrar på 12 och 14 år. Är ledare för ena dotterns innebandylag. Spelar även innebandy själv och åker motorcykel när tid ges.

Jag brinner för förarutbildning och tycker att vi behöver fundera över hur vi ger eleverna de bästa förutsättningarna att klara sina mål. I takt med att eleverna blir fler och lärarna verkar bli färre (?) så behöver vi tänka i andra banor. Grupputbildning är ett exempel på det jag tror kommer förändra och utveckla utbildningen. Att börja utbilda på automat från början för att sedan lära eleverna att växla på slutet känns som rätt väg. Att då även kunna utbilda med miljösmarta fordon som elbilar ligger dessutom rätt i tiden. 
Lönsamheten i branschen måste också upp högre på agendan så vi kan ge lärarna en bättre lön och arbetsvillkor för att på så sätt behålla fler i branschen.

När det gäller arbetet i regionen så tror jag att den nyligen förslagna omorganisationen med mindre områden i disktrikt eller län kan vara rätt väg att gå! Med tydligare lokal förankring så kan vi återskapa en del av den samhörighet som fanns innan omorganisationen med regioner. Vår region består av 5 län och det är långt mellan Arvika och Uppsala.
I dag vet jag att många skolor tycker att man tappat kontakten med STR sedan lokalföreningarna lades ner och det är tråkigt!