Region Tvärs

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderar i Region Tvärs. Valet startar 16 november. Kom ihåg att lägga din röst senast 30 november.

Valen i din region skall utse en sammankallande ledamot i regionrådet. Valberedningen tolkar valresultatet när valet är avslutat och har en dialog med alla inblandade kandidater i varje region innan resultatet presenteras på STR.se.

 
Mattias Jansson

Hej!

Äntligen kan vi se framåt efter några år i pandemi.

Jag heter Mattias Jansson bor och arbetar som trafiklärare i Ludvika sedan mitten på åttiotalet, jag har drivit egen trafikskola sedan hösten 1991. På vår trafikskola utbildar vi på samtliga behörigheter, riskutbildningar och förarbevis förutom D, DE. Mina stora intressen är förutom mina barn bland annat mc-resor och snöskoter. Jag har varit aktiv i STR-Dalarna sedan mitten av 90-talet som sekreterare och kassör.

Mina ambitioner inom STR är att vara lyhörd bland medlemmar och lyfta medlemsfrågor, mc, snöskoter är bland annat frågor som intresserar mig. Jag vill arbeta för att trafikläraryrket skall få en högre status och välkomnar diskussioner som fler obligatorium i körkortsutbildningen, jag ser också att vi i framtiden arbetar för ett ännu större samarbete mellan Trafikverket, Transportstyrelsen och trafikskolor. 

Ha det gott!


 
Sofia Samuelsson

Jag heter Sofia och har sedan 2019 varit ordinarie regionråd och känner nu att jag vill ta nästa kliv, upp på posten som sammankallande och ledamot i Förbundsstyrelsen.

Jag har varit trafiklärare i 20 år, är trafiklärare i fjärde generationen, och de senaste 10 åren har jag drivit mina 2 trafikskolor i Dalarna. Jag ser mig själv som en ärlig, driven och framåt kvinna i mina bästa år, som inte är rädd för nya utmaningar.

Som ledamot i Förbundsstyrelsen blir jag medlemmarnas röst, jag har möjlighet att påverka och fatta beslut – jag blir eran länk in i STR. Även om Tvärs är en stor region är det viktigt att man ser och lyssnar på alla medlemmar, stora som små. Jag vill skapa inspirerande möten och dela med mig av mina idéer och erfarenheter.

De frågorna som ligger mig närmast hjärtat, förutom medlemmarnas bästa, är framtiden för vår bransch såsom lönsamhet på arbetsplatsen både gällande ekonomi, men även personalfrågor.
Jag tycker det har varit prövande som arbetsgivare nu under pandemin, vi har fått ställa om vår verksamhet många gångerofta genom att fatta snabba beslutJag tycker att vi alla har gjort det bra och för min egen del känner jag mig stärkt av att ”våga prova” saker som vi inte gjort tidigare, som till exempel digitala utbildningar, så det är också något som jag tycker är intressant – hur kan vi utveckla branschen framåt gällande utbildningsmetoder, teknik och miljö.


 
Anders Persson

Hej! Mitt namn är Anders Persson. Uppväxt och verksam i Örebro samt hunnit bli 40 år. Jag kanditerar till posten som sammakallande i Region Tvärs.

Jag är en trafiklärarson då min far drev en trafikskola innan jag tog över densamma för 4 år sedan. Farsan började tjata på mig att utbilda mig till trafiklärare när jag var 23 år men då ville jag annat. Då var jag yrkeschaufför och trivdes med det. När pappa sen slutade tjata för 7 år sen så sökte jag till trafiklärarutbildningen, det bästa jag gjort. Jag utbildar framtidens mopedförare, bilförare och motorcyklister. Jag tycker om att utbilda och framför allt gillar jag pedagogiken i lärandet.  

STR för mig är lokala samarbeten/utbyten av erfarenheter, kunna påverka och seriös körkortsutbildning. Tyvärr upplever jag att det inte riktigt är så i dag. 

Förutom att företräda er röst i regionen som är huvuduppgiften så vill jag även vara med att påverka. Min ambition är att få ett modernare och mer fungerande STR.

- Att medlemmar får något mer än bara ett medlemskap
- Lokala sektioner för att få gemenskapen åter

Jag vill även vara med på tåget när det går mot framtidens utbildning. Elbilar? Automat? Självkörande fordon? 

Mot ett mer demokatiskt STR där det är våra medlemmar som är kärnan och främsta resursen.

 


 
Sebastian Grimhäll

Jag är ursprungligen Bohusläning som på krokiga vägar landade i Mariefred. Sedan 2013 driver jag Strängnäs trafikskola och bor i Mariefred tillsammans med sambo och barn. I den tidigare organisationen var jag ordförande för STR Södermanland.

De som lär känna mig brukar beskriva mig som ambitiös och lojal. När jag åtar mig något så får jag jobbet gjort. Sedan tonåren var jag politiskt aktiv och har under större delen av mitt liv varit aktiv inom föreningslivet. Detta har gjort att det faller sig naturligt att lyssna in medlemmars åsikter och på bästa sätt representera den åsikten även om den nödvändigtvis inte är min egen. Den demokratiska processen är något jag värnar och håller högt. Jag vill påstå att jag är lättsam att vara i kontakt med och jag försöker samtidigt vara påläst och nogrann i det jag gör.

Jag brukar beskrivas som lösningsorienterad och positiv. 

Som regionråd kan jag bidra med nya infallsvinklar och ny energi. Min tro är att ett branschförbund behöver kännas relevant för medlemmarna och som medlemsföretag så behöver man känna att det finns en nära koppling in i STR, den kopplingen vill jag vara. Jag vill att vårt förbund ska kännas som ett förbund där vi stöttar varandra och där vi kan bidra till att tillsammans vara starka. Med en central organisation som stöttar medlemsföretagen i myndighetskontakter och utmaningar som vi som företagare stöter på. Jag vill arbeta för att varje medlemsföretag ska känna att förbundet är till för medlemmen. 

 


 
Jonas Jansén

Hej! Jag är trafiklärare sedan 13 år tillbaka och har hela min verksamma tid arbetat på Nybrons Trafikskola i Uppsala och är sedan 2015 även delägare. Bor i Björklinge norr om Uppsala, är gift och har två döttrar på 11 och 13 år. Är ledare för ena dotterns innebandylag. Tränar gärna själv och åker motorcykel när tid ges.

Jag brinner för förarutbildning och tycker att vi behöver fundera över hur vi ger eleverna de bästa förutsättningarna att klara sina mål. I takt med att eleverna blir fler och lärarna verkar bli färre (?) så behöver vi tänka i andra banor. Grupputbildning är ett exempel på det jag tror kommer förändra och utveckla utbildningen. Att börja utbilda på automat från början för att sedan lära eleverna att växla på slutet känns som rätt väg. Att då även kunna utbilda med miljösmarta fordon som elbilar ligger dessutom rätt i tiden. 
Lönsamheten i branschen måste också upp högre på agendan så vi kan ge lärarna en bättre lön och arbetsvillkor för att på så sätt behålla fler i branschen.

När det gäller arbetet i regionen så tror jag att vi behöver få mer dialog, hur det ska se ut har jag inget direkt svar på men jag tror att ledordet är delaktighet!
I dag vet jag att många skolor tycker att man tappat kontakten med STR sedan lokalföreningarna lades ner .