Region Tvärs

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderar för posten som regionråd i Region Tvärs. Valet startar 15 november. Kom ihåg att lägga din röst senast 29 november.

Valet i din region skall utse en ledamot i regionrådet och två suppleanter. Ledamoten och en suppleant utses med en mandattid på tre år. Den andra suppleanten utses med en mandattid på ett år. Du som röstberättigad har tre röster i valet, du kan alltså rösta på tre kandidater. Vill du bara avge två röster, en röst eller väljer du att rösta blankt (ingen röst) så är detta fullt möjligt. Valberedningen föreslår att vinnaren i valet blir ledamot i regionrådet, tvåan i valet blir suppleant på tre år och trean i valet blir suppleant på ett år. Om berörda kandidater inte är nöjda med detta förslag så förhandlar man fram en annan lösning tillsammans med valberedningen.  

 

 
Sebastian Grimhäll
Hej! För dig som inte känner mig så är jag Sebastian Grimhäll. Jag är 33 år gammal och bor i Mariefred tillsammans med min fru och våra fem barn. Jag driver Strängnäs Trafikskola och utbildar på samtliga behörigheter, men med ett fokus på tunga fordon.

De som känner mig beskriver mig som lösningsorienterad, idérik och handlingskraftig. Som person är jag oftast lätt att ha att göra med, men jag räds inte att förmedla en åsikt som jag står för eller behöver arbeta med.

Jag har under hela mitt liv varit föreningsmänniska (i STR Södermanland var jag ordförande senaste åren) vilket gör att jag är van att arbeta för någonting jag brinner för. Jag har ett starkt politiskt intresse vilket gör att jag har ett brett kontaktnät bland politiker och myndigheter på alla nivåer. Jag har en stor passion för att nätverka, träffa människor och driva frågor som berör branschen.

Med ödmjukhet kandiderar jag till regionrådet. Om jag får ditt förtroende så ser jag fram emot den nya resan vi påbörjat tillsammans med en ny organisation. Som regionråd skulle jag vilja vara med och forma ett innehåll i regionen som är relevant för varje medlem. Jag tror att STR måste bli ett förbund där medlemmarna känner nytta och relevans med sitt medlemskap. Ett STR som är till för dig.

Frågor jag brinner för och vill påverka:
- Svarta trafikskolor och en schyst bransch att verka inom
- Fler obligatorier för vår bransch
- Frågor och undervisning kopplat till bil och mc
- Provsituationen


 
Pernilla Keino
Jag är född och uppväxt i Göteborg och flyttade till Karlstad 2007, mycket tack vare kärleken. Har tre barn och en salig blandning av olika djur. Jag pluggade till Trafiklärare 2005 och har sedan dess varit verksam inom området, nu driver jag City Trafikskola i Karlstad. Jag har arbetat både med personbil, men även på den tunga sidan.

Det finns självklart många frågor för ett regionråd. Utmaningarna som jag har funnit i att driva verksamhet är bland annat att finna bra, drivna kollegor. Att dels få till utbildade trafiklärare som kan täcka upp personalbristen, men också att få de som finns inom yrket att stanna kvar. Hur kan vi få vårt yrke att fortsätta vara attraktivt och utmanande? Jag kan också känna att STR ska finnas där för medlemmarna och regionrådets största uppgift är att lyssna in var medlemmarna behöver och arbeta för ett mer positivt klimat gällande trafiksäkerhets- och verksamhetsfrågor. Hur kan vi underlätta för de som driver utbildning i dag? Oavsett vem som får förtroendet att vara med och bilda regionråd härnäst så tror jag att det viktigaste är komma ut och lyssna, ta in hjärtefrågorna och arbeta för dessa.


 
Alexandra Larsson
Hej! De flesta kallar mig Alex, jag har varit trafiklärare sedan 2007 och driver eget sedan 2014. Jag bor i Gagnef tillsammans med mina två söner och sambo, hela familjen har ett stort motorintresse. När jag har "min tid" spelar jag blockflöjt eller yogar. Mitt mål med att vara regionråd för Tvärs är att bidra till branschens utveckling. Jag brinner extra mycket för pedagogik och psykologi men även fordonsteknik då min första dröm var att bli biltestare. Världens utveckling går snabbt framåt - trafikskolorna måste hänga med - så intressant och spännande!

Jag ser mig själv som en idéspruta och doer. Regionen kom igång sent, men nu är vi på gång ordentligt. Ett fantastiskt forum när vi hittar arbetsmetoder för hela regionens vinning. Min plats i regionrådet går för omval och jag hoppas verkligen att jag får förtroendet att fortsätta arbetet på samma position.