Region Väst

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderade i Region Väst i regionrådsvalet 2022.

 
Peter Edman
Kandiderar till sammankallande

Hej på er!

Till vardags driver jag trafikskola på västkusten som ägare, trafikskolechef och ansvarig utbildningsledare. Jag är guldmedlem i förbundet och tycker det är viktigt att vara långt fram i utvecklingen inom branschen.

Jag brinner fortfarande lika mycket för att fortsätta driva förbundet framåt. För mig är det viktiga att vi skapar en tillsammans känsla i förbundet och jag ser med tillförsikt på de förändringar som vi nu jobbar fram och vill implementera. Det är viktigt att vi som förbund och medlemmar jobbar mot samma mål. För mig handlar det om att jobba med de prioriterade områdena i verksamhetsplanen så som AM-utbildningen, Trafiklärarutbildningen men också det politiska arbetet.

Jag vet att det som vi medlemmar vill är:
- Gemenskap, att träffas lokalt och utvecklas tillsammans.
- Stöd. Verktyg och stöttning så som heltäckande utbildningsmaterial, göra bra undervisningsplaner osv.
- Det ska vara en kortare väg Medlem-Region-Förbund och den ska fungera.
- STR:s mål ska vara likställt med det medlemmarna önskar.
- Verktyg som gör det enkelt för oss att göra rätt gentemot till exempel Arbetsmiljöverkets krav.
- Att nå bättre lönsamhet för dig som företagare
- Det finns mycket att göra och STR:s arbete ska utgå från medlemmarnas vilja och behov.

Jag är stolt när jag tar på mig min STR-tröja och åker på möte där jag representerar förbundet, jag vill att alla ska känna sig lika stolta när de sätter upp sin medlemsskylt, bevis om medlemskap eller flagga på sin trafikskola.


 
Louise Larsson
Kandiderar till suppleant

Hej!

Jag heter Louise och bor i Mölndal där jag tillsammans med min bror driver Akademins Trafikcenter sedan 15 år tillbaka. Har jobbat inom yrket sedan 1990 och har många fina minnen från förr samt underbara kollegor! 

Har alltid jobbat i grupp samt hållt på med idrott tills kroppen sa ifrån så nu blir det mest promenader med min hund. 

Då trafikläraryrket är en ständig påminnelse om att vi människor är olika  -lär in olika  -ser på saker olika -tycker olika så är det alltid en utmaning att lära unga som gamla att samspela i trafiken! Alltid lär man sig något nytt...

Många säger att det var bättre förr ... även jag ibland! Vi hade föreningar där vi möttes och pratade öga mot öga, vi delade med oss av erfarenheter och kunskap på ett naturligt sätt. Idag är det svårare -eller iallafall inte lika enkelt och inte lika personligt vilket jag önskar vi kunde få tillbaka! 

Tänk om vi kan få tillbaka lite mer av "VI" istället för "DE" och jobba tillsammans för en säkarare/effektivare trafikmiljö, mötas och utveckla branschen inom alla behörigheter. Men även jobba för ett bättre sammarbete mellan trafiklärarutbildningen och trafikskolorna - mer välförberedda praktikanter vore en dröm! 

Lite om vad jag tänker och funderar på, kanske kan vi reflektera tillsammans på något möte/kurs! 

Väl mött

//Louise