Region Väst

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderar i Region Väst. Valet startar 16 november. Kom ihåg att lägga din röst senast 30 november.

Valen i din region skall utse en ledamot i regionrådet och en suppleant, båda med en mandattid på tre år. Du har en röst i varje val. Du kan välja att avlägga din röst eller att avstå från att rösta (rösta blankt) i båda valen. Valberedningen tolkar valresultatet när valet är avslutat och har en dialog med alla inblandade kandidater i varje region innan resultatet presenteras på STR.se.

 
Kjell Glans
Kandiderar i båda valen

Hej alla i Region Väst. Jag som kandiderar för ytterligare 3 år som regionråd i Väst är en positivt tänkande man på 52 år. Som det kanske syns på bilden ligger havet och kusten nära mitt hjärta och min själ. Övrigt intresse är lite mer ovanligt, nämligen kortspelet bridge som jag utövat sedan unga år. Bridgen likt mycket annat i samhället har tyvärr legat på is (läs karantän) sedan början på mars, som tur är gillar jag även segling och golf. 

Jag driver Kjells Trafikskola AB i Stenungsund sedan 2008 med 6 stycken anställda. Vi utbildar på AM, B samt B96/BE och såklart intro och Risk1. Själv håller jag mest på med AM-utbildning och brinner för detta. När det gäller STR så tycker jag att organisationen börjar sätta sig och vi har hittat våra roller som regionråd allt mer. Vi har jobbat mycket med att hitta en struktur som är hållbar i regionsarbetet och där behöver rådet fortfarande utvecklas. Att vi regionråd är utspridda i regionen tycker jag är en styrka, då vi sedan tidigare haft uppdrag i den gamla organisationen, detta har gjort att vi tillsammans har ett stort kontaktnät inom Region Väst. 

En viktig uppgift jag som regionråd har är att fortsätta jobba i de grupper som startades upp innan Covid-19 slog till, så vi kan träffas och bolla angelägna frågor med varandra (STR-grupper). Som vi alla vet har vi en ny ordförande i STR. Det kommer att bli spännande och intressant att jobba under ledning av Mattias, så jag hoppas att få ytterligare förtroende från er väljare. 

Väl mött/ Kjell Glans


 
Niclas Häggblad
Kandiderar i regionrådsvalet

Jag heter Niclas Häggblad och är 49 år. Jag har jobbat som trafiklärare i 25 år och drivit Söderkulla Tung Trafik i 21 år. Vi jobbar mest med tung trafik, men har en liten del personbil också. Jag har varit engagerad i STR sedan 1999, men då mest på den tunga sidan. Men jag brinner för förbundet och branschens utveckling. Sedan omorganisationen tycker jag att STR har kommit för långt bort från medlemmarna och om jag blir ledamot kommer jag jobba för att förbundet skall komma närmare medlemmarna igen.

Det kan göras genom att regionråden kommer ut på möten i de gamla föreningsområdena så att vi vet vad ni vill och vad ni behöver förbundets hjälp med. Jag vill också jobba med körkortsproven som jag tycker håller en ojämn kvalitet både när det gäller teori och körning. Sist men inte minst så vill jag skapa förutsättningar för att vi i branschen har större möjlighet att bli mer lönsamma.


 
Åsa Oresten
Kandiderar i suppleantvalet

Jag bor i vackra Hunnebostrand. Närmar mig 45 år. Redan innan jag hade körkort intresserade jag mig för trafiksäkerhet. När NTF tog hjälp av några elever på gymnasieskolorna under kampanjen "Don't drink and drive" var jag en av dem. Ordning och reda, rätt och riktigt har alltid varit viktigt för mig. Jag har varit trafiklärare i 23 år nu och trivs jättebra. En avstickare i fyra år inom Försvarsmakten som motorinstruktör blev det. Nyttigt att prova på prövarrollen, tunga fordon, terrängkörning med mera.

Men det var skönt att komma tillbaka till trafikskolan igen. Då tog jag över min fars verksamhet (Sotenäs trafikskola) som har sitt säte i Lysekil, men också verkar i min hemkommun Sotenäs. Vi är två lärare på skolan i dagsläget. Jag var sekreterare i STR Bohuslän när det begav sig, ett givande och spännande arbete. Jag vill att STR ska fortsätta vara en kraft som tar tag i det som medlemmarna önskar. Informationen ut till medlemmarna kan förbättras tycker jag. Detta är något vi skulle kunna titta närmare på, vi har större regioner och kanske förlorat lite av den nära kontakten vi hade tidigare i de mindre föreningarna.

Jag har förstått att vi är flera som anser att STR:s fokus nu ska ligga på lönsamheten. Detta är min ambition att prioritera framöver. När pandemin är över, inom en inte alltför avlägsen framtid, hoppas jag även att vi ses på föreläsningar, kurser och utvecklande möten. Vi har fantastiska människor där med mycket erfarenheter och kunskap att dela med sig av. Vi ses!