Region Väst

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderar i Region Väst. Valet startar 16 november. Kom ihåg att lägga din röst senast 30 november.

Valen i din region skall utse en ledamot i regionrådet. Valberedningen tolkar valresultatet när valet är avslutat och har en dialog med alla inblandade kandidater i varje region innan resultatet presenteras på STR.se.

 
Fredrik Wessberg

Hej alla STR’are

Jag heter Fredrik Wessberg och bor i Falköping med min fru och två barn. Där jag tillsammans med en kollega driver Thorells trafikskola.

De senaste 13 åren har jag arbetat som trafiklärare och brinner verkligen för yrket som ständigt utvecklas för att möta framtiden. 

Som person är jag väldigt målinriktad och driven, vilket bland annat hjälpte mig till en idrottskarriär inom den yttersta eliten i bordtennis. Så tävlingsinstinkten och vinnarskallen finns kvar och gör sig påmind ibland.

Är i skrivande stund Regionråd i Region Väst och dessförinnan som suppleant. Har sett både positiva och negativa saker med STR:s stora organisationsförändring till sju regioner. Processen att sätta alla bitar på plats håller ju på men det är svårt med kommunikationen att nå ut till alla medlemmar.

Dessutom slog en pandemi till med full kraft. Där tycker jag att vi alla inom STR-familjen ställde upp och hjälpte varandra med diverse kunskap, material samt idéer och funderingar på ett mycket bra sätt.

Jag ser vikten i att vi hittar bra och effektiva kommunikationsvägar, där vi kan hjälpas åt att utvecklas till något riktigt bra, så vi tillsammans kan möta framtidens utmaningar som val av fordon, bränsle, utbildningsmaterial och yrket som trafiklärare i dess helhet! 

Jag vill vara med att driva STR framåt och gärna som Regionråd i Region Väst. 

Väl mött/ Fredrik


 
Åsa Oresten

Jag är 45 år och bor i vackra Hunnebostrand. 24 år i yrket nu och jag trivs jättebra. Redan innan jag hade körkort intresserade jag mig för trafiksäkerhet. När Ntf tog hjälp av elever på gymnasieskolorna under kampanjen "Don't drink and drive", var jag en av dem. Ordning och reda, rätt och riktigt har alltid varit viktigt för mig. En avstickare i fyra år inom Försvarsmakten som motorinstruktör och lärare på Motorskolan blev det. Nyttigt att prova på prövarrollen, tunga fordon och att utbilda framtida utbildare inom branschen m.m. Det var dock skönt att komma tillbaka till trafikskolan igen. Då tog jag över min fars verksamhet (Sotenäs trafikskola) som har sitt säte i Lysekil men verksam i två kommuner. Jag var sekreterare i STR Bohuslän när det begav sig, ett givande arbete tycker jag.Jag vill att STR ska forsätta att på bästa sätt tillvarata medlemmarnas gemensamma intressen. Viktiga frågor inom branschen anser jag är lönsamheten, trafiksäkerhetsarbetet (a-traktor och mopedutbildningen har ju kommit i fokus i media) men också att slopa villkor automat. Underskottet av trafiklärare är kännbart för många av oss. God lönsamhet och slopat villkor automat hade hjälpt att få fler av oss och att vi har möjlighet att hjälpa fler till körkort och den frihet det innebär.

Möjligheten att träffa kollegor på förläsningar, kurser och utvecklande möten är en av bästa sakerna med STR. Vi har fantastiska människor där med mycket erfarenheter och kunskap att dela med sig av. Hoppas vi ses!