Region Väst

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderar för posten som regionråd i Region Väst. Valet startar 15 november. Kom ihåg att lägga din röst senast 29 november.

Valet i din region skall utse en sammankallande ledamot i regionrådet och en suppleant, båda med en mandattid på tre år. Du som röstberättigad har två röster i valet, du kan alltså rösta på två kandidater. Vill du bara avge en röst eller väljer du att rösta blankt (ingen röst) så är detta fullt möjligt. Valberedningen föreslår att vinnaren i valet blir sammankallande ledamot i regionrådet och tvåan i valet blir suppleant. Om berörda kandidater inte är nöjda med detta förslag så förhandlar man fram en annan lösning tillsammans med valberedningen.

 

 
Johan Alfven
Hej alla härliga kollegor ute i landet! Jag har en hemlighet, jag har ormfobi,. Men i övrigt lever jag mitt liv fullt ut och älskar mitt yrke. Idag driver jag Bergmans trafikskola i Alingsås och tillsammans är vi 10 personer. Samtidigt som jag driver trafikskola arbetar jag som kursledare för STR inom mc och moped. Jag leder mig själv och vårt företag i en anda som genomsyrar noggrannhet, förtroende och att vara ett företag som vill tänka nytt. En av våra ledstjärnor på vår trafikskola är: där skillnad märks!

Min ambition som sammankallande regionråd eller suppleant kommer utgå ifrån samma tanke och känsla. Vår bransch står inför stora förändringar och omvärlden snurrar just nu fort. Jag har därför som strävan om att vara med i förändringen och påverka vår bransch till fler fördelar och i rollen som kursledare träffar jag många kollegor på våra kurser och har därför stor möjlighet att lyssna, diskutera och tillsammans jobba framåt mot nya mål. Vi ses!


 
Peter Edman
Två år har gått sedan starten av den nya organisationen. I början var det svårt att se vad uppdraget innebar, men vi gick in i det med stor ambition och kraft.

Det har tyvärr inte delgetts så mycket information till medlemmarna under resans gång, men vi regionråd har idag mobiliserat en struktur som kommer leda förbundet framåt och närmare alla medlemmar

Jag har varit sammankallande i regionen och är fortfarande en stolt STR:are som brinner för förbundet. Jag tror att de gångna åren har gjort mig starkare och redo att fortsätta leda vår region. Sedan 2017 har jag verksamhet på tre orter i Halland och ser de utmaningar som vi måste jobba med framöver. Vi medlemmar måste tillsammans rusta för framtiden. Kanske kommer utbildningen delvis ske i simulatorer, precis som i Finland. Nästa gång vi byter bilar kommer det garanterat att bli till klimatsmarta fordon, vad det nu innebär.

Problemet med bristen på trafiklärare kvarstår, där behoven av att nyrekrytera ökar i takt med ökat antal kunder. Vi måste hantera konkurrensen mot andra yrken där våra trafiklärare blir erbjudna bättre arbetstider och bättre löner.

Som förbundsmedlemmar bör vi tillsammans underhålla och förädla våra verksamheter. Tillhörighet i ett förbund är viktigt för att vi ska kunna vara med och påverka politiken, Transportstyrelsen och Trafikverket i en riktning som är gynnsam för branschen och våra verksamheter. Det i sin tur kräver ambassadörer från branschen som vågar tänka nytt och se framåt.


 
Åsa Oresten
Vem är jag? Åsa, 43 år, född på Smögen, boende i Hunnebostrand. Jag har en sambo och två söner som är 12 och 14 år. Jag driver Sotenäs trafikskola. Trafiklärare har jag varit i 21 år och tycker fortfarande att det är lika roligt. Jag började redan på gymnasiet att gå runt i alla klasser, i NTF:s regi, och visa film och prata om ”Don´t drink and drive”. Min pappa hade trafikskolan före mig, så jag hade det väl i blodet? Jag tillhörde STR Bohuslän tidigare där jag även var sekreterare en period. På fritiden blir det mycket sång, en del träning och umgänge med vänner.

Vilken väg vill jag att STR ska gå? Jag skulle vilja se ett STR som bryr sig om liten som stor trafikskola. Att vi kan få stöd och fortbildning men färre krav. En viktig fråga är också hur vi kan få fler att arbeta i vår bransch, och stanna där. Vi har ju faktiskt världens bästa jobb!