2023-06-08 Utbildningsmaterial/tjänster

Körkortsboken är här - så hittar eleverna den

Migreringarna från aSTRa WEB till nya affärssystemet Optima är i full gång. Med det har även Körkortsboken, plattformen för det digitala utbildningsmaterialet, gjort entré. I den här artikeln kan du som utbildare ta del av hur Körkortsboken synliggörs för eleverna och vad du själv kan göra för att lyfta plattformen och utbildningsmaterialet.

I samband med att din trafikskola migrerar till Optima så får dina elever chansen att kliva över från nuvarande Körkort nu med Elevcentralen till Körkortsboken. Alla blivande körkortstagare erbjuds möjligheten att testa Körkortsboken och i förlängningen köpa de digitala utbildningsmaterialen som till exempel Körkortsboken Bil och Körkortsboken Moped.

Körkortsboken finns att ladda ner via AppStore eller Google Play. Information finns också på Korkort.nu, webbplatsen som riktar sig till körkortstagare, samtidigt som en landningssida för Körkortsboken har lanserats på appen.korkort.nu. Där kan körkortstagarna läsa mer om själva appen Körkortsboken samt få en guide till hur man kommer i gång med såväl app som utbildningsmaterialet.

Du som utbildare kan med fördel hänvisa nyfikna elever in till landningssidan appen.korkort.nu där all information finns för att eleven ska kunna komma i gång med sitt utbildningsmaterial. Du som migrerar till Optima kommer även att få ett digitalt och fysiskt marknadsföringspaket i samband med din migrering som bland annat innehåller banners, affisch, flyer och dekal som marknadsför Körkortsboken och leder in till landningssidan.

korkortsboken_hej2_1200x600px.jpg

Så gör eleven för att komma igång
Eleven laddar ner appen Körkortsboken i AppStore eller Google Play och skapar ett konto. Har eleven redan skapat en konto sedan tidigare via  www.korkortsboken.se  så är det bara att logga in. 

Eleven får testa utbildningsmaterial i 48 timmar, därefter kan eleven köpa utbildningsmaterial för den behörighet och den tidsperiod som hen önskar. Efter köpet får eleven automatiskt tillgång till utbildningsmaterialet inne i Körkortsboken.


Så förmedlar du Körkortsboken

Har du missat filmen som visar hur förmedlingen av Körkortsboken fungerar? Filmen riktar sig till dig som Optima-användare som tecknat ett agentavtal för att förmedla just Körkortsboken.