2023-10-31 Utbildningsmaterial/tjänster

95% av eleverna har Körkortsboken: "Vi är tydliga med att det är materialet som gäller"

Alexandra Larsson, som driver Rosa Kortet i Borlänge, var en av de första medlemsskolorna att gå över till Optima och förmedling av Körkortsboken i början av maj. I nuläget uppskattar hon att minst 95 procent av deras elever använder Körkortsboken – och provisionen bara ökar.

- Det funkar faktiskt jättebra! Optima är otroligt smidigt att jobba i och Körkortsboken som redan är ett komplett material kommer fortsätta att utvecklas. Jag är lite överraskad av att kunderna tycker det är ok att det är i abonnemangsform, men det handlar nog mest om att jag inte är någon abonnemangsmänniska själv. Men det visar att de litar på oss och vår rekommendation när det gäller vilket material de ska jobba i.

Tydligheten kring vilket material är avgörande

Just tydligheten i vilket material man rekommenderar tror Alexandra är helt avgörande. På skolan sitter materialet med information och QR-koder väl synligt. Och alla som jobbar på skolan arbetar mot samma mål – att det är Körkortsboken eleverna ska arbeta i.

-Vi har inget superrecept men för oss är det självklart att vara tydliga. Vi säljer inte in annat material, vi vill vara säkra på att materialet våra elever har är av bra kvalitet. Just den tydligheten tror jag gör att man litar på oss. När en elev kommer till oss för inskrivning informerar vi om att teorimaterialet numera ligger externt i appen Körkortsboken. Vi visar och hjälper dem att komma i gång.

Pratar teori på väg ut till bilen

Sen får eleven ett sms från STR med direktlänk till Körkortsboken. Utöver detta skickar Rosa Kortet via Optima också ut ett förskrivet mejl med samma information och länk både till eleven och föräldrar. En annan viktig rutin som har hjälpt till att man har som regel att alltid prata teori med eleven när man går den lilla promenaden ut till bilarna.

-Då checkar vi av hur det går, om man har lyckats skapa konto, loggat in och så vidare. Annars ser vi till att hjälpa till med vad man behöver hjälp med.

Bokar bara teoriprov om man använt Körkortsboken

Just nu är man i en övergångsperiod, men planen längre fram är att bli ännu tydligare och bestämd med att det bara är Körkortsboken som gäller på Rosa Kortet.

 -Om en elev inte gjort sin teori i Körkortsboken kommer vi inte boka teoriprov till eleven. Vi vill vara säkra på att man jobbat i ett kvalitativt material och har tillräcklig kunskap. Vi vågar vara bestämda och hårda, men på ett schysst och seriöst sätt, och det tror jag lönar sig. Vi vill kunna stå bakom våra elever och vara stolta över att de pluggat på Rosa Kortet.

Tips - så ökar du din provision

  • Var tydlig med vilket utbildningsmaterial skolan rekommenderar – du är experten!
  • Skicka ut ett extra mejl via Optima med länk – även till föräldrar.
  • Ta tillfälle i akt att prata teori, inlogg med mera – till exempel på väg till bilen.
  • Använd marknadsföringsmaterial synligt på skolan, med QR-koder etc för att göra det enkelt att hitta.