2022-12-05

"Vi vill vara med på tåget från början med en ny produkt som känns bra"

Alx Olivera på Svensk Trafikutbildning i Täby är en av de som beställt Optima.

Varför har ni beställt Optima?
Det var inga tveksamheter. Jag gillar nya grejer och vi vill vara med på tåget från början med en ny produkt som känns bra. Jag tror att Optima kommer att vara genomtänkt och utvecklas till något riktigt starkt även om det så klart kommer ha barnsjukdomar som alla andra system till en början. Men det är det värt. Jag känner att aSTRa WEB är gammalt och omständligt med en del strul medan Optima bygger på ett norskt system som verkar beprövat. 

Några särskilda funktioner du ser fram emot?
En av de viktigaste funktionerna är att kunna jobba från vilken enhet som helst. Jag vill kunna gå in i Optima med min telefon, min surfplatta eller till och med sitta ett Internet-café för att kunna jobba och inte, som nu, vara låst på ett helt annat sätt där saker inte är så intuitiva. Så tillgängligheten är något som jag verkligen brinner för och som jag hoppas får ett lyft i Optima. Smidigheten behövs!

Hur har du tagit reda på saker om Optima?
Jag har följt många trådar i olika forum där Optima diskuteras och varit inne och läst på om Optima på webbplatsen. Jag är optimistisk och ser fram emot att lära mig mer om de olika delarna i systemet. Jag har inte varit med på webbinarierna om Optima, men ska kika på det inspelade webbinarie som finns tillgängligt.

Vad är viktigast för dig framöver kring detta?
Nu vill jag så snart det går hoppa in skarpt i produkten och ta del av mer detaljer kring olika funktioner och så. Framför allt skulle det vara kul att ta del av “dolda” funktioner som är lite mer avancerade, det gillar jag. Det skulle ge mig väldigt mycket att kunna konkretisera delarna och se möjligheterna inne i systemet. Jag tror systemet kommer hjälpa mig att tjäna mer pengar, den nya affärsmodellen är anpassad efter hur utvecklingen i samhället ser ut och är ett sätt att överleva.