2022-12-05

"För oss var det självklart att gå över till Optima och inget annat system"

Paul Gidlöf driver Hässlö Trafikskola i Västerås och är en av de som beställt Optima.

Varför har ni beställt Optima?
Vi vill alltid vara med på det som är nytt, fortsätta framåt, utvecklas. Såklart uppmärksammar vi brister med aSTRa och vi förstår att det är gammalt och behöver bytas ut. Min känsla är att Optima kommer vara så mycket bättre och för oss var det självklart att gå över till just det och inget annat system på marknaden.

Några särskilda funktioner du ser fram emot?
Jag ser fram emot att det kommer att vara enklare att lägga in allt från resurser till e-handel. Att kunna lägga in fler lärare i en veckovy. Men också att få ett snabbare stabilare system utan buggar som gör att det kraschar. Sen är jag taggad på en bättre mobilversion än den vi har nu!

Hur har du tagit reda på saker om Optima?
Jag har läst på alla typer av olika forum, nyhetsbrev från STR, sen var vi med på ett optimawebbinarie häromveckan där jag också hörde om Optimas nya webbplats. Så där är jag inne och läser nu.

Vad är viktigast för dig framöver kring detta?
Att känna mig trygg i att vi verkligen får det stöd vi behöver i samband med migreringen från aSTRa till Optima. Jag vill inte heller att migreringen ska behöva ske till våren när högsäsongen drar i gång.
När det gäller försäljningsmodellen med abonnemang som kommer finnas i Optima kändes det först mycket att ta in och lite tungt. Men nu har vi tänkt till och är faktiskt rätt sporrade till att hitta på nya idéer. Vi tror det kommer att bli bra.