2022-12-05

"Jag tror på Optima och försäljningsmodellen och vill ha det nya"

Putte Persson driver Göinge Trafikskola i Osby och är en av de skolor som beställt Optima.

Varför har ni beställt Optima?
Jag tvekade inte, jag tror på detta och vill ha det nya. Jag tänker att det som inte funkar i aSTRa kan bli bättre i Optima. Jag tror på den nya affärsmodellen också där STR Service sköter marknadsföringen och supporten och allt sånt. Det har varit mycket negativt snack om det, men jag tror att det är helt rätt framöver.

Några särskilda funktioner du ser fram emot?
Mest att det blir mer användarvänligt. Det finns vissa saker som inte funkar så bra i aSTRa och jag hoppas att man tagit till sig det och gjort ändringar nu. Jag tror det kommer att bli riktigt bra.

Hur har du tagit reda på saker om Optima?
Jag har varit med på flera webbinarier, allt från det första och sen ytterligare ett mer nyligt. Då hade det kommit lite nya grejer och man visade upp fler exempel. Då fick jag också veta att det finns en ny webbsida med frågor och svar om Optima. Hade jag läst igenom dem innan det första webbinariet så hade jag nog förstått bättre redan från början, men nu känns det bra.

Vad är viktigast för dig framöver kring detta?
Att vi får support när vi gör migreringen, att det inte blir strul och att det funkar med "kassa" och e-handel. Att vi inte tappar information och får en smidig övergång. Sen måste vi lära oss själva också, men det är viktigt att det finns någon som backar upp och som är insatt så man inte behöver dra samma historia igen.