2022-12-05

"Det jag ser fram emot är enkelheten och att Optima är en helhet"

Susanne Bertilsson driver Trafikutbildarna i Arvidsjaur och är en av de som beställt Optima. Faktum är att Susanne var allra först - vilket mest var en slump berättar hon själv.

Varför har ni beställt Optima?
Jag gillar att haka på nya saker, speciellt positiva saker och går på magkänslan. Det hör till utveckling att haka på och då gäller det egentligen på alla fronter. Sen råkade jag bli den som beställde först av alla, men det handlar nog mest om att jag varje morgon går in på str.se för att se om det kommit någon ny information – och då gick det plötsligt att anmäla sig.
Sen tycker jag givetvis att Optima verkar bra. Det har tidigare använts i Norge av trafikskolor så jag tänker att det sannolikt inte har så mycket barnsjukdomar.

Några särskilda funktioner du ser fram emot?
Vi har såklart inte fått se allt ännu, men det jag ser fram emot är enkelheten och att Optima är en helhet. Här finns kassa och utbildningskort – allt är inne i Optima. Det ser jag fram emot.

Hur har du tagit reda på saker om Optima?
För mig är det viktigt att hänga med och hålla mig informerad. Så varje morgon går jag in på STR:s webbplats och läser, ser om det finns några nya kurser och uppdaterar mig på vad som är nytt. Sen har jag varit med på ett övergripande webbinarie om Optima och nu har jag anmält mig till nästa om nya försäljningsmodellen. Från början reagerade jag när informationen om den nya modellen med abonnemang kom, men det landade rätt snabbt och jag fortsatte spinna vidare. Redan när riktlinjerna kom i våras sänkte jag priset på det digitala materialet till 799 kronor och började fundera på min affärsmodell - alltså hur jag fortfarande skulle kunna tjäna ungefär lika mycket som innan. Nu när jag läst på så förstår jag ju varför STR Service behöver göra förändringen och nu tycker jag inte det är något konstigt. Skolan “säljer” ju materialet indirekt ändå, även om kunden inte betalar direkt till mig. Jag kan fortfarande paketera det, det handlar bara om att jag ska sälja in det till eleven och göra klart att det är det materialet vi arbetar i.

Vad är viktigast för dig framöver kring detta?
Innan migreringen så kommer jag att söka så mycket information jag bara kan. Jag vill att det ska finnas mycket grundläggande webbinarier som jag kan få mer info på så jag verkligen förstår hur det funkar. Likaså är det viktigt att jag vid migreringen får den hjälp jag behöver.