2021-01-07 Transportstyrelsen/Trafikverket Coronavirus

Fortsatt minskning av antalet körprov

Med anledning av fortsatt smittspridning i samhället har Trafikverket Förarprov beslutat att fortsätta reducera antalet körprov till och med den 28 februari. Man rekommenderar också samtliga kunder att bära munskydd vid kunskaps- och körprov.

Med anledning av fortsatt smittspridning i samhället och Folkhälsomyndighetens allmänna råd som börjar gälla 2021-01-07 har Trafikverket Förarprov tagit beslut enligt nedan:

• Tidigare åtgärd med att reducera antal körprov behörighet B till 80 procent förlängs till den 28 februari (tidigare till 31 januari)
• Rekommendation till samtliga kunder att ta med eget munskydd samt bära det vid kunskaps- och körprov
• Alla kunder som kommer erbjuds munskydd (kostnadsfritt) vid körprov i det fall kunden inte har ett eget

Trafikverket Förarprov ger information om munskydd på sin hemsida och i utskick inför prov och i tidsbekräftelser. Men man ber också utbildare att påminna kunder om att ha med och använda munskydd vid prov.

Samtliga medarbetare inom Trafikverket Förarprov erbjuds också munskydd, skyddsglasögon och visir. Munskydd, skyddsglasögon (eller visir) rekommenderas starkt vid körprov.

- Med anledning av det läge hela samhället befinner sig i med ökad smittspridning hoppas vi på att alla kunder och utbildare har förståelse för att provverksamheten måste begränsas och att det innebär längre väntetid till prov. Vår ambition är att leverera prov samtidigt som vi måste vidta skyddsåtgärder, säger Rikard Granlund, biträdande chef Förarprov.

Läs mer:
Information om att tidigare åtgärd med att reducera antal körprov behörighet B till 80 procent är förlängd till den 28 februari 2021 >>

Information om Trafikverket Förarprovs rekommendation om att använda munskydd >>

Samlingssida kring coronaviruset - stöd för dig som STR-medlem >>