2024-06-13 Utbildningsmaterial/tjänster

Helt ny utgåva av Handledarboken släppt

Vi har gjort ett omtag kring introduktionsutbildningen med en helt ny utgåva av Handledarboken. Spiralbunden, nytt utseende, nya bilder/illustrationer och mer renodlat innehåll med enklare språk. Men det stannar inte där. Vi har nämligen mer saker till dig som utbildare som vi passat på att uppdatera. Läs mer längre ner!

 

Nya utgåvan av Handledarboken med kringmaterial


Den nya utgåvan av Handledarboken är spiralbunden, har ett nytt utseende, kommer med nya bilder/illustrationer och har ett mer renodlat innehåll med enklare språk. Totalt 128 sidor som innehåller all praktisk information inför handledarskapet. Från giltiga tillstånd och utbildningar till krav på fordonet. Alla moment som handledaren behöver gå igenom med eleven finns samlat med övningar, diskussionsfrågor och checklistor. Utöver den nya utgåvan hittar du även kringmaterial i form av en ny affisch, ny kursmapp och nya konferensblock inne i vår webbutik som matchar bokens nya utseende.


Uppdaterat PowerPoint-bildspel med lärarstöd


I samband med att vi släpper den nya utgåvan av boken har vi även uppdaterat utseendet i PowerPoint-bildspelet (som du kan använda dig av under dina introduktionskurser) och det tillhörande lärarstödet som utöver manus till bildspelet innehåller användarhjälp, länkar till nyttiga sajter, kursplaner, tankar och övningar. Precis som tidigare hittar du materialen inne i plattformen STR Möts & Lär.


Digitalt marknadsföringsmaterial för dig som utbildare


Du som utbildare kan även använda dig av ett digitalt marknadsföringsmaterial som vi tagit fram till dig. Marknadsför den nya utgåvan av Handledarboken, dina introduktionskurser och Körkortspodden STR i dina digitala kanaler genom en mängd olika banners som du kan använda dig av.


Tipsa om podden!


Kom även ihåg att tipsa handledare och elever om att lyssna på Körkortspodden STR där de bland annat hittar avsnittet Hej handledare! som innehåller många värdefulla tips och tankar för både körkortstagaren och den som är på väg att bli handledare. I avsnittet medverkar trafikläraren Andreas Nyman, Emeli Hallberg som nyss tagit körkort och Martin Hallberg som var hennes handledare.