2022-01-18 Transportstyrelsen/Trafikverket Coronavirus

Introutbildning som fjärrundervisning återinförs från fredag 21/1

Transportstyrelsen har beslutat att återinföra undantaget som möjliggör fjärrundervisning vid introduktionsutbildning. Undantaget börjar gälla från fredagen den 21 januari.

-Detta är ett välkommet besked som vi vet är efterlängtat av både våra medlemmar och körkortstagare. Det är också den lösning som känns rimlig med tanke på smittspridningen i kombination med att trafikutbildare är en utsatt yrkesgrupp, säger Benny Gunnarsson, ordförande STR.

STR har löpande arbetat för att möjligheten att bedriva introduktionsutbildning som fjärrundervisning öppnas upp igen under pandemin.

-Det här ger oss ökad möjlighet att ta ansvar i pandemin och bidra till att minska smittspridningen – något som känns som en självklarhet i nuläget, säger Benny Gunnarsson.

Undantaget träder  kraft fredag 21 januari och upphör  att gälla den 30 april 2022. Samtliga utbildare med tillstånd kommer att få information hemskickad från Transportstyrelsen

Detta gäller kring anmälan om ändring

De som avser att bedriva fjärrundervisning för introduktionsutbildning ska anmäla detta till Transportstyrelsen innan undervisning påbörjas. 

Detta gäller även den som sedan tidigare har anmält att man ska bedriva introduktionsutbildning på distans. Men i sådant fall behöver man inte bifoga någon särskild beskrivning av genomförandet, under förutsättning att undervisning kommer att bedrivas enligt tidigare inskickad beskrivning.

Läs mer på Transportstyrelsens webbsida >>
Direkt till anmälan om ändring >>