2023-09-26

Körkortspodden STR är här – så kan du använda den!

Nu släpps Körkortspodden STR! Syftet med podden är att stötta körkortstagare och handledare på vägen mot körkortet. Samtidigt ska den också stärka STR:s varumärke och driva lyssnare till STR:s medlemsskolor genom att dela viktig kunskap på ett sätt som unga tar till sig.

Gänget bakom Körkortspodden STR

Inledningsvis lanseras sex olika avsnitt där man bland annat diskuterar hur man väljer en trygg trafikskola, ett körkorts kostnad, manuellt eller automatkörkort och handledarens viktiga uppdrag.

Avsnitten som även filmats finns på alla olika plattformar där poddar finns. De kommer också att marknadsföras och synas på bland annat TikTok, YouTube, Instagram och korkort.nu. Men tanken är också att du som STR-medlem ska kunna använda avsnitten fritt i den ordning och i det sammanhang som passar dig och din verksamhet. 

Unga tar gärna till sig kunskap genom podd

- Vi har skapat innehåll utifrån de frågor som vi i STR:s olika forum och kanaler märker att unga körkortstagare har och kombinerat dessa med viktig information som man kanske inte visste att man behövde. Både olagliga trafikskolor och ett körkorts kostnad är exempel på ämnen som väcker frågor och där vill STR ta diskussionen och vara ett bra stöd, säger Jenny Ränzlöw som är producent och programledare. 

- Vi vet genom undersökningar vi gjort att unga lyssnar mycket på podd och gärna tar till sig kunskap så. Vi ska finnas i alla kanaler som vår målgrupp är i och då blev satsningen på en podd ett givet val, säger Camilla Fäldt, marknadsansvarig för privatkunder på STR Service AB.

STR-medlemmar står för expertisen 

Med i poddstudion finns också Emeli Hallberg som nyss tagit körkort och i handledaravsnittet även hennes pappa Martin Hallberg. Expertkunskapen står trafiklärarna Andreas Nyman och Unni Melchersson som båda länge varit engagerade på olika uppdrag inom STR. 

-Jag tycker detta känns väldigt spännande! Jag lyssnar själv mycket på podd och tycker det har varit ett tomrum med information från vår bransch i det forumet. Jag tror verkligen att Körkortspodden STR kommer kunna vara till stor hjälp för ALLA i körkortsprocessen, säger Unni Melchersson.   

- Nu hoppas vi att trafikskolorna också använder sig av podden. Kanske visar handledaravsnittet på introkursen, lägger ut filmerna där det passar på hemsidan, har dem rullandes på en tv i lokalen. Tänk att du genom podden både hjälper körkortstagare och stärker trovärdigheten hos oss trafiklärare, vi gör en grymt viktig samhällsinsats, säger Andreas Nyman. 

Använd Körkortspodden STR!

Till de olika avsnitten av Körkortspodden STR (länkar finns under de blå flikarna för varje avsnitt) >>

Till dig som STR-medlen - ta del av marknadsföringspaketet för Körkortspodden STR >>