2022-06-14

Möt STR i Almedalen

I sommar deltar STR under Almedalsveckan på Gotland. Den 5 juli bjuder vi på frukost och ett seminarium om Mobilitet.

Foto: Malin Ericsson/Region Gotland

Tisdag den 5 juli kl 08.30, i trädgården på Birgers Gränd 4, ”2030-Arenan” bjuder bland andra STR:s förbundsordförande Benny Gunnarsson, Karin Joelsson, verksamhetsansvarig STR, samt Mattias Glemfors, Glemfors Group AB, på en enklare frukost och ett seminarium; Mobilitet – en resa för livet.

Välkommen med din anmälan! Och du - tipsa gärna dina lokala politiker att de är välkomna!

Läs mer om seminariet i Almedalsveckans program >>

Under sen eftermiddag och tidig kväll finns legendaren Amory Lovins på samma plats med ”The future of mobility” samt ett trevligt mingel.

Anmälan till minglet via 2030-sekretariatets webbsida >>

Om Almedalsveckan

Almedalsveckan är världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor. Ingen fråga är för obetydlig och ingen för omfattande. Almedalsveckan är en plats med fokus på mötet och samtalet, där olika röster och olika perspektiv får höras. En mötesplats - öppen för alla som vill vara med i det demokratiska samtalet.

Almedalsveckans startskott var när Olof Palme, dåvarande utbildningsminister, talade till folket från en mobil scen i utkanten av Almedalen, med havet som en del av kulissen. Annonsen som bjöd in till talet gick under ledorden Kom Fråga Lyss och Trivs. Året var 1968 och uppmaningen lever starkt ännu idag.

Efter 1968 har det genomförts politiska tal i Almedalen under sommaren och för att inte tala om antalet spontana och planerade möten under de mer än 50 år som denna demokratiska mötesplats har funnits.

2020 var ett år som kommer att gå till Almedalsveckans historia, på samma sätt som för hela världen. Ett år när Almedalsveckan inte genomfördes på plats i Visby. Även 2021 blev ett nytt kapitel då Almedalsveckan för första gången genomfördes som ett i huvudsak digitalt arrangemang.

Källa: www.almedalsveckan.nu