2021-06-03 Övrigt

Maria Stenman utsedd till vice ordförande i STR

Maria Stenman från Lycksele har av förbundsstyrelsen utsetts till vice ordförande i STR under ett år. Maria är även regionråd i Norr och ledamot i förbundsstyrelsen samt är aktiv som kursledare och ingår i utvecklandet av B-utbildningen genom Projekt B.

Foto: Magnus Jensner

Stort grattis Maria! Hur känns det att blivit utsedd till vice ordförande för STR?
Stort tack! Det känns väldigt roligt att jag fått förtroendet och känner mig taggad över att ha fått en ny uppgift i styrelsen.

Vad hoppas du kunna bidra med i den rollen?
Jag hoppas att jag kan bidra med nya tankar och idéer på hur vi kan utveckla vår bransch.

Vilka frågor ser du som viktigast för STR och STR:s medlemmar just nu?
Just nu är det viktigt att fortsätta jobba vidare för att kunna utveckla oss själva som bransch genom att ta lärdom av den tid vi levt i. Att fortsätta utveckla metoder vi fått lov använda oss av under pandemin, till exempel fjärrundervisning och utbildning på distans.

Men även att jobba för en översyn av hela förarutbildningssystemet och jobba för framtidens förare. STR ska ha fokus på ett hållbart företagande och stötta våra medlemmar utifrån både ekonomiska, sociala och miljömässiga aspekter. Vår bransch behöver både följa med och delvis vara ledande i den utveckling som sker vad gäller teknik och miljö kopplat till vår verksamhet.

Vad händer i sommar?
I sommar blir det en resa söderut i vårt vackra land med husbilen. Sen ska jag ska bli moster också - det är superkul!

Fakta om Maria Stenman

Familj: Sambo och två barn som är 5 och 11 år.
Bor: I metropolen Gäddträsk som ligger 2,5 mil utanför Lycksele.
Utöver uppdragen i STR: Driver Norrskenets trafikskola i Lycksele.
Gillar att göra på fritiden: Fritiden tillbringar jag med min familj och gärna i en husbil vid någon liten norrländsk sjö och grillmiddag. Vintertid är det snöskoter som är fordonet.