2018-06-14 Pressmeddelande

Pressmeddelande: STR positiva till körkortslån

Sveriges Trafikutbildares Riksförbund STR ställer sig positiva till möjligheten att ta CSN-lån för körkortsutbildning. Vi är glada att vi kan bidra till att fler arbetslösa kommer i arbete, säger Berit Johansson, ordförande för STR.

Regeringen har idag presenterat reformen, som från den 1 september i år ger möjlighet för vissa arbetslösa att ta ett lån för en körkortsutbildning. Detta då många lediga jobb kräver körkort.

- Vi är mycket glada att regeringen inför den här möjligheten till CSN-lån. Vi är särskilt glada över att kunna vara med och bidra till bättre utsikter för arbetssökande att komma i arbete, säger Berit Johansson, ordförande för STR.

Under 2018 har personer mellan 18 och 47 år och som är arbetslösa möjlighet att ta lånet. Under 2019 avses målgruppen att vidgas till unga i åldern 19 - 20 år och som har avslutat en gymnasieutbildning.

- Det är förstås också mycket glädjande att regeringen avser att vidga detta och att lånet enbart kan användas hos trafikskolor med tillstånd. Det tyder på att regeringen förstår vikten av körkortsutbildning och en seriös, tillförlitlig och säker sådan, säger Berit Johansson.

För ytterligare information, kontakta:
Berit Johansson,  Förbundsordförande, telefon 0705-958523