2022-09-28

Snart är Optima här - utvecklingen pågår för fullt

Under början av 2023 lanseras Optima som ska ersätta nuvarande aSTRa WEB. Under det gångna året har IT-specialister, ämnesexperter och pedagogproffs jobbat febrilt för att skapa ett helt nytt och modernt affärssystem anpassat efter de behov som finns hos STR:s medlemmar och deras kunder nu och i framtiden. Inom kort kommer en ny webbsida med information om Optima att lanseras.

Arbetet med det nya affärssystemet Optima handlar om att skapa en konkurrenskraftig helhetslösning där man på ett enkelt sätt har kontroll över hela verksamheten – både administration och utbildning. Inkopplade på satsningen är bland andra IT-specialister, ämnesexperter och pedagogproffs som är både konsulter och medarbetare på STR Service och STR Media och IT.

- Jag förstår om man kanske väntar rastlöst och har frågor. Detta är en stor satsning som STR Service gör för att anpassa vårt erbjudande till framtiden och vi vill inte lämna något åt slumpen. Vi jobbar för att man så snart som möjligt ska få mer konkret information kring vad bytet av system innebär, hur migreringen går till och så vidare. Redan inom ett par veckor kommer vi att lansera en helt ny webbsida kring Optima där information fylls på efterhand och vi har också flera olika informationsutskick och webbinarier planerade, säger Håkan Björklund, vd STR Servicekoncernen.

Anpassat för framtiden och lätt att lära sig

Optima är ett helt nytt system, där utbildningsdelen är uppbyggd från grunden. Det innebär att det är anpassat för framtiden, stabilt och tekniskt vässat. Men det är samtidigt skapat för att vara enkelt att förstå och lära sig. Förutom att lösa samma uppgifter som aSTRa, finns det även flera nya funktioner, till exempel möjligheten att snabbt göra uppdateringar i utbildningsmaterialet.

När det gäller utbildningsdelen kommer man kunna vara mer delaktig i elevernas lärande och det kommer även bli enklare att lägga upp utbildningen med en direkt koppling till kursplanens mål och föreskrifter. Körkortstagaren kommer i sin tur att mötas av ett komplett och sökbart material i en ny, attraktiv design.

Exklusivt samarbetsavtal

När det gäller den administrativa delen har STR Service ingått ett exklusivt samarbetsavtal med norska Lime Green Digital som har ett väl beprövat och framgångsrikt system för trafikutbildarbaserad administration, bokning och betalningar. På så sätt drar man nytta av all den erfarenhet som samlats in där, samtidigt som det anpassas efter den svenska marknaden.

- Samarbetsavtalet i kombination med den unika branschkännedom och kompetens vi själva har gör att jag både känner mig stolt och trygg i vad Optima inom kort kommer att landa i, säger Håkan Björklund.

Mer information - håll koll framöver!

Mer detaljerad information kommer inom kort, dels på en helt ny webbsida för Optima men också i våra nyhetsbrev. Tänk på att säkra upp att du får dessa, så du inte missar något. Är du osäker? Kontakta oss via STR Hjälpcenter. 

Det är även skapat ett forum i STR Hjälpcenter där du kan ställa ställa frågor och diskutera. Scrolla ner en bit så hittar du Optima. Till forumet >>