2021-06-18

STR nu medlemmar i EFA

EFA, en förkortning av European Driving Schools Association, 
representerar trafikskolor i hela Europa. Ett av EFA:s huvudsakliga mål är samordning av utbildning och examination för förare och trafiklärare. Helt nyligen anslöt sig STR som medlem i EFA.

EFA representerar sina medlemmars intressen gentemot europeiska myndigheter, institutioner och organisationer som berörs av till exempel körundervisning, trafiklärarundervisning och fortbildning för förare. Även frågor kring trafiksäkerhet och miljöanpassad körning står på EFA:s agenda. EFA är neutral i såväl politiska som religiösa frågor och har sitt säte i Bryssel, Belgien.

- Det är en del av STR:s politiska arbete att bevaka vad som händer inom branschen i övriga Europa. Som medlemmar i EFA kan vi utvecklas samtidigt som vi har en chans att påverka utvecklingen, säger Benny Gunnarsson, STR:s tf förbundsordförande.

En aktuell fråga som är särskilt intressant att bevaka för STR är hur andra länder agerar kring villkor automat. Tyskland, som ligger i framkant, är också medlemmar i EFA vilket ses som en fördel.  

- EFA driver projekt till exempel inom skilda områden som simulatorer, kompetensutveckling av trafiklärare och ny teknik, vilka vi inom STR nu kan ta del av. STR har deltagit vid vårt första möte som medlemmar och vi kommer att få anledning att berätta mer om medlemskapet framöver, avslutar Benny Gunnarsson.

STR:s representanter i EFA är Benny Gunnarsson, tf förbundsordförande, och Pia Söderlund, verksamhetsansvarig bil.

Läs mer om EFA >>