2019-04-02 Pressmeddelande

STR Service AB – årets arbetsgivare i Landskrona

I helgen klev STR Service AB in i strålkastarljuset när man tog hem vinsten som "Årets arbetsgivare 2019" på Landskrona stads näringslivsgala.

På bilden: Delar av medarbetarna på STR Service AB på näringslivsgalan i Landskrona

Kanske har STR Service AB tidigare varit lite av en doldis i just Landskrona men knappast i trafikutbildarbranschen. Varje dag stöttar gänget på Järvgatan nämligen upp närmare 80 procent av landets trafikutbildare med allt från affärssystem och fortbildning för trafiklärare till utbildningsmaterial för körkortstagare. Ett viktigt uppdrag – som kräver tillgång till ett kompetent gäng medarbetare. Och då sitter en utnämning som ”Årets arbetsgivare” riktigt bra.

 - Vi är verkligen glada och stolta över priset, säger Håkan Björklund, vd. Vårt uppdrag handlar om att förse våra trafikskolor och övriga kunder med tjänster så de i sin tur kan bedriva en professionell och kvalitativ trafikutbildning. Men för att vi ska kunna göra detta krävs att en stor mix kompetenta medarbetare vill jobba hos oss och utnämningen ”Årets arbetsgivare” är ett fantastiskt kvitto på det. 

Brett och viktigt uppdrag

STR Service AB fungerar som ett helägt servicebolag och ägs av Sveriges trafikutbildares riksförbund, STR. På kontoret på Järvgatan i Landskrona arbetar sammanlagt 36 personer med bland annat IT-support, kundservice, kommunikation, utveckling av utbildningsmaterial och kurser. Men man stöttar också förbundet när det gäller att driva viktiga frågor kring trafiksäkerhet och miljö.

 - Vi har ett brett och viktigt uppdrag och det märks att våra medarbetare känner ett starkt engagemang och en stolthet över vad vi gör tillsammans, säger Lotta Persson, personal- och resurschef. Att vi blev ”Årets arbetsgivare” tror jag handlar om att vi hela tiden arbetar för att bli ännu bättre. Vi vill skapa större delaktighet, samarbeta ännu bättre och ha ännu högre i tak. Sen får man inte glömma det lilla – här har vi alltid något att fira, från födelsedagar till avslutade projekt.

Årets arbetsgivare_Håkan o Lotta_400.jpg
Lotta Persson och Håkan Björklund

 
Fokus på digital utveckling

I skrivande stund är ett par nya rekryteringar till kontoret i Landskrona på gång. Det är stort fokus på den digitala utvecklingen och mycket på gång kopplat till den framöver. Annonser är ute och intervjuer med potentiella medarbetare stundar.

 - Det är klart att utnämningen stärker oss även om man pratar arbetsgivarvarumärke, säger Lotta Persson. Men det handlar långt ifrån bara om att attrahera och locka sökande. Vi vill att våra medarbetare ska vilja stanna länge.

 - Det blir en positiv spiral, säger Håkan Björklund. Att känna sig sedd och lyssnad på som medarbetare och att ha tydligt ett gemensamt mål – då ger vi i slutänden bästa servicen till våra medlemmar och kunder. På så sätt blir vi vinnare allihop.

Landskrona stads motivering:

STR Service AB är ett företag:

  • som månar om sin personal och skapar trivsel på arbetsplatsen utöver det vanliga
  • som värdesätter tillit och personlig utveckling
  • som med Landskrona som utgångspunkt arbetar med hela Sverige som marknad inom sin bransch