2020-10-22 EcoDriving/miljö Trafiksäkerhet

Så blir du den smartaste bilföraren i Sverige

I tävlingen Sveriges Smartaste Bilförare, som Svensk Bilsport ligger bakom, tävlar du inte bara om att titulera dig ”Sveriges smartaste bilförare” utan också en adrenalinfylld eventdag och kvalificering till världsfinalen i smart bilkörning, med chans att bjudas in till internationella förbundet, FIA:s årliga prisceremoni.

FIA Smart Driving Challenge är världens första tävling i smart, säker och mer miljöanpassad bilkörning. Initiativet kommer från FIA för att uppmuntra den vanliga bilisten att utveckla och inspirera till ett smartare körbeteende. I Sverige drivs projektet av Svensk Bilsport och den kända rallystjärnan Tina Thörner leder tävlingen för en förbättrad miljö och ökad trafiksäkerhet.

Måndag 26 oktober drar årets upplaga i gång och det är helt kostnadsfritt att delta.

— Jag uppmanar alla STR-medlemmar att ställa upp i tävlingen säger Andreas Widell, som driver Andreas Widell Driving Experience i Lidköping. Han deltog i tävlingen förra året och ser det som självklart att ställa upp i år igen.

I förra årets upplaga av tävlingen var Andreas Widell en av de åtta främsta som gick till final i Paris, där han efter en ledning till sist slutade på en hedrande tredjeplats.

Andreas Widell oh Tina Thörner
Andreas Widell och Tina Thörner vid förra årets tävlingar.

I tävlingen används en app som de tävlande laddar ner för att mäta och ge poäng på körningen. Andreas använder också appen som hjälpmedel till att motivera och ge feedback till sina elever. 

-  Vi alla behöver sporras och sätta fokus på att köra säkert och mer miljövänligt. Jag hoppas det blir det nya coola, avslutar Andreas Widell.

DETTA TÄVLAR DU OM

  • Titulera dig ”Sveriges smartaste bilförare”.
  • SBF tar med de 5 vinnarna på en adrenalinfylld eventdag. Provkör bil på bana och få skjuts av en landslagsförare i en riktig tävlingsbil. En upplevelse du inte vill missa!
  • Vinnaren av den Svenska utmaningen ”Sveriges smartaste bilförare” kvalificeras in till världsfinalen i smart bilkörning, med en chans att bjudas in till internationella förbundet, FIA:s årliga prisceremoni.
  • Tävla om chansen att möta din teamleader.

 

SSB_STR_banner_1200x300.png