2021-04-13 Mc/Moped Transportstyrelsen/Trafikverket Utbildningar/möten Trafiksäkerhet Utbildning

STR i samverkan för tänkande och säkra mc-förare

Inför årets mc-säsong stärks samarbetet mellan Trafikverket, Transportstyrelsen och STR samt andra utbildare. Syftet med samarbetet är att bidra till ökad trafiksäkerhet genom gemensam information om utbildning och prov.

Genom samverkan arbetar STR aktivt för att såväl blivande mc-förare som de som redan har körkort ska förstå det livsviktiga med att vara en tänkande och säker förare. ”Bli en tänkande och säker mc-förare” är namnet på samverkansprojektet som samlar fem aktörer för ökad trafiksäkerhet. De aktörer som tillsammans med STR ingår i  är Trafikverket, Transportstyrelsen, Trafikutbildarnas Riksförbund och Sveriges Motorcyklister som alla arbetar med utbildning, prov och fortbildning för mc-förare. 

- Idag, den 14 april, startar en marknadsföringskampanj med bland annat pressmeddelande och inlägg i sociala medier som vi vill uppmana STR-medlemmar att dela vidare i egna kanaler som webbsidor och i sociala medier, säger Jimmy Ceihagen, verksamhetsansvarig mc och moped, STR.

I linje med kampanjen hålls fortbildningen ”Bli en tänkande och säker mc-förare” under två halvdagar i slutet av maj. Kursen vänder sig till mc-lärare inom STR och hålls helt digitalt via ZOOM.

Anmälan och mer information om fortbildningen >>

Läs mer:
STR Möts & Lär – i inloggat läge på tvåhjulssidan >>
Affisch (pdf) för nedladdning i två storlekar >>
Gemensamt pressmeddelande >>
Information på Trafikverkets webbplats >>