2022-10-05

Så löser du en smidigare inloggning till STR.se och STR Möts & Lär

Som medlem i STR har du tillgång till medlemsspecifik information genom inloggning. Det gäller både på STR.se och lärplattformen STR Möts & Lär. I den här artikeln ger vi dig några tips för smidigare inloggning på webbplatserna.

På grund av tekniska begränsningar behöver du som medlem logga in på både STR.se och STR Möts & Lär för att få tillgång till det innehåll som bara är för medlemmar. Om du till exempel loggar in på STR.se blir du inte per automatik inloggad på STR Möts & Lär och vice versa.

Men hur kan jag som medlem då göra det så smidigt som möjligt?

Nedan kan du ta del av beskrivningar för hur du loggar in på STR.se och STR Möts & Lär beroende på om du sitter med en dator eller mobil/surfplatta. Längre ner hittar du även tre tips för att göra det enklare att logga in på webbplatserna.

Klicka på +-tecknet till höger för att fälla ut/in informationen

Så loggar du in på datorn:

1. Gå in på www.str.se.

2. Klicka på ”Logga in” uppe i högra hörnet och logga in med dina användaruppgifter.

3. Du vet att du är inloggad när du ser ditt namn och en grön prick med en vit gubbe uppe i högra hörnet.

Så loggar du in på mobilen/surfplattan:

1. Gå in på www.str.se.

2. Klicka på de små staplade raderna (hamburgarmenyn) uppe i högra hörnet.

3. Klicka på knappen ”Logga in” och logga in med dina användaruppgifter. Du vet att du är inloggad när du ser en grön prick med en vit gubbe uppe i högra hörnet.

Det finns flera vägar att komma in på plattformen STR Möts & Lär. Antingen via adressen https://str.learning.nu/login/index.php eller genom länkar på STR.se.

Så loggar du in på datorn:

ml_loggain.jpg
1. Gå in på https://str.learning.nu/login/index.php alternativt klicka på länken som finns på STR.se (bild ovan).

2. Fyll i dina användaruppgifter och klicka "Logga in".

Så loggar du in på mobilen/surfplattan:

ml_loggain2.jpg
1. Gå in på https://str.learning.nu/login/index.php. Om du är på STR,se kan du klicka på de små staplade raderna (hamburgarmenyn) uppe i högra hörnet. Scrolla sedan ner tills du hittar länken till STR Möts & Lär och klicka på den (se bild ovan).

2. Fyll i dina användaruppgifter och klicka "Logga in".

 

Har du problem med att logga in med dina användaruppgifter? Ta kontakt med oss via STR Hjälpcenter så hjälper vi dig vidare. Klicka bara här!1
Använd samma lösenord

Eftersom du loggar in med din e-postadress på både STR.se och STR Möts & Lär kan du för enkelhetens skull använda samma lösenord på båda webbplatserna så blir det lättare att komma ihåg. Om du som medlem saknar inloggningsuppgifter till STR Möts & Lär, klicka på länken ”Har du glömt ditt lösenord?” på inloggningssidan. Du får då vidare instruktioner.

Om du vill byta lösenord på STR.se kan du göra det på följande sida (när du väl är inloggad): https://www.str.se/min-sida/mina-installningar/

Om du vill byta lösenord på STR Möts & Lär kan du göra det på följande sida (när du väl är inloggad): https://str.learning.nu/login/change_password.php?id=1

 

2 Spara inloggningsuppgifterna

När du loggar in första gången på STR Möts & Lär, välj då att kryssa i rutan ”Kom ihåg användarnamn”, så behöver du inte skriva in det nästa gång. Beroende på webbläsare kan du även välja att spara ditt lösenord, så att även det är ifyllt direkt när du går in på sidan. Vi hänvisar till respektive webbläsare för mer information om du behöver hjälp. För STR.se finns ingen inbyggd funktion för att komma ihåg användarnamn/lösenord, men även där kan det beroende på webbläsare vara möjligt att spara uppgifterna till nästa gång du vill logga in.

 

3 Bokmärk webbplatserna

Om du vill slippa att skriva in adressen till STR.se och/eller STR Möts & Lär varenda gång du vill besöka webbplatserna kan du med fördel spara adresserna som favoriter/bokmärken i din webbläsare. Då är webbplatserna bara ett klick bort. Det kan skilja sig åt mellan olika webbläsare hur du går tillväga. Vi hänvisar till respektive webbläsare för mer information om du behöver hjälp.