2021-11-23

Mopedkonceptet – ett nytt, modernt upplägg för din mopedutbildning

Mopedkonceptet är en satsning som bland annat tagit språng ur STR:s uttalade fokus på just moped. Nu närmar sig konceptet, som resulterat i ett omarbetat digitalt utbildningsmaterial och ett vässat lärarstöd, målsnöret med lansering i början av 2022.

I den här artikeln kan du lära dig mer om hur du som utbildare kan dra nytta av Mopedkonceptet. Bland annat genom en film som går igenom värdet med, och innehållet i, konceptet.

Vill du förbättra dina elevers resultat på Kunskapsprov AM?

Vill du jobba med ett nytt upplägg för att ännu bättre nå dina mopedelever?

Ett sjunkande resultat av kunskapsprovet för AM på Trafikverket under de senaste åren ledde, tillsammans med STR:s uttalade fokus på moped, fram till projektet Mopedkonceptet som nu närmar sig sitt slutskede. Konceptet har bland annat resulterat i ett omarbetat digitalt utbildningsmaterial med lärarstöd, utvecklat för både förarbevis moped och AM-körkort, inklusive mopedbil och A-traktor.

Målet med omtaget har varit att leverera ett nytt, modernt upplägg för din mopedutbildning som dels möter upp dina behov som mopedutbildare, dels i större utsträckning överensstämmer med hur verkligheten ser ut för dig. Bland annat är dagens 15 femton moment omvandlade till 4 delar. Utbildningsmaterialet och lärarstödet är tänkt att lanseras i början av 2022.

Se filmen om Mopedkonceptet (5 min, 31 sek):

 

5 snabba för Mopedkonceptet

• Enda läromedlet som täcker: Moped klass 1 och 2, mopedbil och A-traktorer
• Ny e-learning + e-bok med ljudstöd + fler och nyare mopedfrågor
• Nytt och mycket mer omfattande lärarstöd
• Skrivit till målgruppen - enklare att förstå och ta åt sig innehållet
• Roligare arbetssätt för utbildarna


Vill du veta mer?

• Anmäl dig till en av mopedgruppens digitala kurstillfällen om Mopedkonceptet som du hittar genom att klicka här.

• Besök Tvåhjulsrummet inne i STR Möts & Lär. I rummet hittar du information, händelser, artiklar med mera som rör både moped och mc. Du hittar rummet genom att klicka här.

Mer information om Mopedkonceptet kommer att publiceras här på STR.se framöver. Håll koll på www.str.se/utveckling som samlar all information om det utvecklingsarbete, Mopedkonceptet inkluderat, som pågår.

Framtidens produkter och tjänster

STR satsar de närmaste åren på en mängd olika projekt som pågår parallellt med varandra. Alla olika projekt har samma slutmål – att anpassa STR:s produkter och tjänster till de behov och önskemål som kan tänkas finnas hos dig som medlem och dina kunder i framtiden. Ett konkret exempel är STR Optima som är det nya aSTRa.

Klicka här för att läsa mer