2024-04-15 Övrigt

Helt nya avsnitt av Körkortspodden STR släppta!

I höstas lanserades Körkortspodden STR, en podcast av Sveriges Trafikutbildares Riksförbund som stöttar både körkortstagare och handledare på vägen mot körkortet, med sex stycken avsnitt.

Nu har ytterligare tre avsnitt släppts: "Att ta körkort när du behöver extra stöd", "Moped & A-traktor - allt du behöver veta om AM-körkortet" och "Svar på tal - våra vanligaste körkortsfrågor".

Syftet med Körkortspodden STR är att stötta körkortstagare och handledare på vägen mot körkortet. Samtidigt ska den också stärka STR:s varumärke och driva lyssnare till STR:s medlemsskolor genom att dela viktig kunskap på ett sätt som unga tar till sig. I höstas släpptes sex stycken avsnitt i samband med lanseringen av podden (som du kan läsa mer om genom att klicka här) - och nu finns tre helt nya avsnitt släppta:

Att ta körkort när du behöver extra stöd

Att ta ett körkort är en utmaning på något sätt för de flesta. Men att sedan ta körkort när du dessutom kämpar med en annan utmaning som till exempel ADHD, autism eller dyslexi - hur gör man då? Möt Linda Lindqvist, som tillsammans med sin son Filip verkligen fått känna på vad det innebär att få kämpa för körkortet. Dessutom är trafikutbildarna Maria Stenman och Unni Melchersson med.


Moped & A-traktor - allt du behöver veta om AM-körkortet

Vad får man köra egentligen med AM-körkort? Och hur lång är utbildningen? Behöver man vara nervös inför provet och vad behöver du egentligen kunna för att klara dig i trafiken? Med oss har vi Andreas Nyman, trafikutbildare, Inge Samuelsson, trafiklärare och Rebecka Eriksson som precis tagit AM-körkort och kör både A-traktor och moped.


Svar på tal - våra vanligaste körkortsfrågor

Vad gäller egentligen när en polis gör tecken? Vad krävs för att jag ska få köra med min ponny? Hur funkar det egentligen med datumparkering och i cirkulationsplatser? Och hur kan man vara säker på att det är läge att köra om? I det här avsnittet har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får in av körkortstagare och tar hjälp av trafikutbildarna Andreas Nyman och Unni Melchersson att besvara dem.Utöver de tre längre avsnitten ovan har även fjorton stycken kortare mini-avsnitt, som tar språng ur olika frågor kopplat till körkortstagande,  släppts. Merparten av dessa mini-avsnitt är hämtade ur just avsnittet "Svar på tal - våra vanligaste körkortsfrågor".

Hjälp oss sprida Körkortspodden STR!

Poddavsnitten finns på alla olika plattformar där poddar finns. De marknadsförs och syns även på bland annat TikTok, YouTube, Instagram och Korkort.nu. Men tanken är också att du som STR-medlem ska kunna använda avsnitten fritt i den ordning och i det sammanhang som passar dig och din verksamhet. Använd gärna vårt marknadsföringsmaterial som du hittar via länken nedan för att sprida podden vidare!

Ta del av marknadsföringsmaterial
Körkortspodden STR i dina kanaler