2024-02-05 Utbildningsmaterial/tjänster

Sälj Körkortsboken med hjälp av nya värdekoderna

STR Service har lyssnat på önskemålen – nu öppnas ännu en möjlighet till förmedling av appen Körkortsboken upp. Med så kallade värdekoder kan du som utbildare nu sälja Körkortsboken i dina paket eller separat. I den här artikeln kan du läsa mer om hur värdekoderna kom till och hur det egentligen fungerar för dig som utbildare.


"Vi har lyssnat på önskemålen"

Se en kort intervju med Lotta Persson, tf vd för STR Service-koncernen, om de nya värdekoderna för Körkortsboken som nu är på plats.I samband med att affärssystemet Optima och teoriappen Körkortsboken lanserades successivt under 2023 förändrade STR Service sin försäljningsmodell.

Nu har den första tiden med den nya modellen utvärderats – och i samband med det öppnas en ny möjlighet för förmedling av Körkortsboken upp, nämligen värdekoder. Värdekoderna möjliggör kortfattat att du som utbildare kan sälja Körkortsboken i dina paket eller separat.

Eleven får genom köpet hos dig en värdekod som sedan används inne i Körkortsboken för att låsa upp teorin.

– Vi har förstått att en del tycker det är klurigt att förmedla Körkortsboken i dagsläget. Vi har lyssnat på våra Optima-agenter och tagit emot önskemål om ett smidigare sätt att förmedla Körkortsboken på. Och värdekoderna skulle kunna vara en väldigt bra lösning på det, säger Lotta Persson, tf vd för STR Service-koncernen.

Att värdekoderna lanseras först nu och inte kommit tidigare beror på att STR Service velat ge försäljningsmodellen tid att landa för att identifiera eventuella utvecklingsmöjligheter.

Lär dig mer om värdekoderna på Optima-träff!

På den digitala Optima-träffen 8 februari klockan 9:00-10:30 fokuserar vi på just Körkortsboken och de nya värdekoderna. Klicka här för att anmäla dig till träffen som är helt kostnadsfri.

 


Så fungerar värdekoderna

Se en kort film där vi förklarar hur du som utbildare använder dig av värdekoder för att förmedla utbildningsmaterialen i Körkortsboken.Frågor och svar


Jag skulle vilja ha mer specifik information om hur jag gör med värdekoderna inne i Optima. Finns det?
Svar: Absolut! Inne i STR Hjälpcenter finns mer detaljerade instruktioner om hur du går tillväga inne i Optima. Klicka här för att läsa mer.

Vad menas med att jag kan sälja en värdekod? Jag får ju betala fullt pris för perioden. Blir det inte ett nollsummespel för mig som utbildare?
Svar: Du betalar förvisso fullt pris för värdekoden, men du får provision uppdelat på det antal månader värdekoden gäller för den dagen eleven löser in den. Samma provisionstrappa och upplägg gäller för värdekoderna som vid den nuvarande förmedlingen av Körkortsboken. Når du upp till högsta provision får du 60% av summan tillbaka. Fördelen med värdekoderna är att du kan sälja dem direkt i ditt paket. Du kan summera allt du paketerar in i paketet.

Vilka perioder finns för värdekoderna?
Svar: Alla perioder av Körkortsboken som i dagslägets finns att köpa. Det vill säga 1 månad, 3 månader, 6 månader och 12 månader. Du som utbildare kan även sälja en värdekod som ger tillgång till teorin i 24 månader.

Varför kommer värdekoderna först nu?
Svar: Vi (STR Service) har velat utvärdera den nya försäljningsmodellen nu när den har landat i takt med migreringarna över till Optima. Nu har vi samlat in önskemålen från våra Optima-agenter, sett vilka utvecklingsmöjligheter som finns och hittat en lösning med värdekoderna som vi tror kan bli ett jättebra komplement till den nuvarande förmedlingen.

Hur blir det med konsumentköplagen nu när värdekoderna lanseras?
Svar: De nya värdekoderna följer konsumentköplagen. Även om du säljer en värdekod till en elev är det med STR Service som eleven ingår avtal i och med att värdekoden löses in.

Jag tycker att förmedlingen fungerar bra i dagsläget. Måste jag börja sälja värdekoder nu?
Svar: Nej, det behöver du inte! Den nuvarande förmedlingen, där du hänvisar dina elever vidare till STR Services webbshop på Korkort.nu, kommer fortsätta att fungera precis som tidigare. Värdekoderna är ett komplement.