2022-01-21 Coronavirus

Så stöttar STR medlemsföretagen i coronapandemin

Under fredagen den 21/1 återinfördes undantaget som gör det möjligt att köra introduktionsutbildningen som fjärrundervisning. Beskedet var efterlängtat bland trafikutbildare även om man fick ställa om snabbt. Först ut med beskedet var STR i sina olika kanaler. Och just att stötta medlemmarna under pandemin med snabb och korrekt information har varit ett av STR:s viktiga fokus. Men vilket stöd har man fått mer och får fortfarande som medlem under pandemin?

Coronapandemin har inneburit en tillfällig pandemilag att förhålla sig till, nya restriktioner, tvära kast och krävt mycket av hela samhället. Många STR-medlemmar sliter hårt för att anpassa sin verksamhet och trygga både kunder och medarbetare så att man kan fortsätta möjliggöra det så viktiga körkortet.

Stöd i att ta ansvar och göra "rätt"

STR:s styrelse landade tidigt  i följande: Vår bransch ska ta ansvar i en ovanlig och svår situation och STR ska stötta och hjälpa sina medlemmar att göra rätt i detta. Men, rent konkret, hur har stödet sett ut? Nedan listas några exempel.

  • Löpande och snabb information i samtliga STR:s kanaler. Alltid faktakontrollerat!
  • Återkommande kontakter med myndigheter och beslutsfattare kring tolkning av pandemilag och intruktionsutbildning som fjärrundervisning samt övrig info.
  • Slopad och sen halverad medlemsavgift för alla medlemsföretag från mars 2020 – april 2022.
  • Stöd, distansmöten och info av regionråden.
  • Nytt stödmaterial skapades kring introduktionsutbildningen som fjärrundervisning dessutom utvecklades övergripande stöd kring utbildning på distans.
  • Speciellt framtaget stöd för medlemmar bakom inlogg på str.se innehållande bl a:

-FAQ – frågor och svar som anpassas löpande när regler förändras.
-Checklistor med åtgärder för att minska smittspridningen hos medlemsföretagen.
-Skyltar/mallar att enkelt använda för information på trafikskolan, i fordonet etc.
-Specialriktat stöd från ekonomiexperter (inledningsskedet av pandemin).

Har du tagit del av medlemsstödet?

Har du som medlem tagit del av stödet som är framtaget för dig? Det justeras löpande beroende på vad som gäller för tillfället. Du hittar en del på coronasamlingssidan på dina medlemssidor på str.se. Vet du inte hur du loggar in? Kontakta info@str.se

Introduktionsutbildning som fjärrundervisning - vad krävs?

Läs mer om introduktionsutbildning som fjärrundervisning på str.se >>
Direkt till Transportstyrelsens information >>