”Vi känner oss väldigt involverade i hur de digitala materialen växer fram”

Söderkulla Tung Trafik har ett smått otroligt facit med 83 godkända prov på raken för ambulansförare (C1).

Niclas Häggblad, trafiklärare på trafikskolan, menar på att det digitala utbildningsmaterialet från STR har en del i framgångsreceptet.

– Vi känner oss väldigt involverade i hur de digitala materialen växer fram, säger han.

För Niclas Häggblad, som har 25 års erfarenhet av trafikläraryrket, ser många fördelar med det digitala utbildningsmaterialet från STR. Med fokus på Köra lastbil – digital och även material för C1-behörigheten har Söderkulla Tung Trafik varit involverade i den digitala frammarschen sedan dag ett.

– Vi känner oss väldigt involverade i hur de digitala materialen har växt fram. STR har varit lyhörda hela resan och tagit emot våra synpunkter och förslag. LED-tiden från att vi kommer på något kopplat till de digitala materialen som kan adderas eller förbättras är väldigt kort. Den stora fördelen med det digitala materialet är att det går väldigt snabbt att utveckla det till skillnad från en tryckt bok där det tar betydligt längre tid att få till förändring och förbättring, säger Niclas, som ger exempel på fler fördelar med det digitala utbildningsmaterialet:

– Det är inte lika tidskrävande då hänvisningen till eleverna är enklare än att be dem slå upp sidor i en bok och göra noteringar. Hela strukturen i det digitala materialet är enkel och logisk. Något som verkligen underlättar för eleverna när de sitter och pluggar.

En stor fördel är även lättillgängligheten.

– Eleverna har alltid tillgång till materialet, även om de bara har sin telefon med sig. Och i dessa tider, när mycket sker på distans, är det bekvämt och smidigt att arbeta med ett digitalt material.

Söderkulla Tung Trafik kan stoltsera med att det går bra för deras elever. Trafikskolan har ett facit på 87 godkända prov på raken för ambulansförare (C1) som valt att gå på trafikskolan.

– Det finns flera orsaker till det. Vi har duktiga elever, ett fantastiskt grundmaterial och lyckas så klart även bra som lärare i att vägleda och utbilda de som kommer till oss, säger Niclas.

Det senaste året har präglats hårt av coronaviruset som inneburit många åtgärder och justeringar för att anpassa efter nya riktlinjer och förutsättningar.

– Jag tror inte att vi kommer att gå tillbaka till hur det var innan pandemin. Och det är en av många anledningar till att jag rekommenderar andra att pröva på det digitala utbildningsmaterialet från STR. Det digitala är framtiden, säger Niclas.


digitalatjanster_countdown_600x400px.gif

5 steg för att komma i gång

Vill du börja arbeta med de digitala utbildningsmaterialen? Följ länken nedan för att bli lotsad genom 5 steg för att komma i gång.

Läs mer