Region Syd

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderade i Region Syd i regionrådsvalet 2022.

 
Niklas Man
Kandiderar till regionråd

Hejsan!

Niklas heter jag, är 38 år gammal och jobbar som stolt anställd på Lommastrands Trafikskola med verksamhet i Lomma och Lund.

För närvarande har jag följande ambitioner som regionråd.

- Skapa utrymmen för möten där information kan utbytas, diskuteras och bearbetas.
- Framföra åsikter från de trafikskolor som befinner sig i Sveriges sydligaste delar med särskild inriktning på skolorna som har Trafikverket Malmö som huvudort.
- Verka för medlemmars intressen på kort och lång sikt samt förmedla dessa intressen till så många icke medlemmar som möjligt.


 
Andreas Jonstenius
(heter Andreas Jonsson inne i EasyVote)
Kandiderar till regionråd och suppleant

Mitt namn är Andreas Jonstenius, är 35 år och driver tillsammans med min fästmö Emelie, Nova trafikskola som är belägen i Nybro och Kalmar i östra småland.
Jag bor med min familj i ett hus som ligger precis mitt emellan städerna Nybro och Kalmar. Familjen består av mig, Emelie och våra tre barn, Novalie, Novelia och Nevolia.

Jag har haft förmånen att bli nominerad tidigare, men då valt att tacka nej, pga att vår äldsta dotter Novalie tyvärr varit drabbad av en hjärntumör.
Hon opererades 2017 och sedan opererad pga återfall 2019. Nu har tumören varit vilande och samtliga röntgensvar har varit positiva sedan dess, vilket gör att jag känner att det nu kan vara dags att ta steget framåt.

Jag utbildade mig till trafiklärare 2011 och tog examen den 19 oktober 2012. Jag har sedan dess varit verksam i framför allt Växjö, Kalmar, Lund, Nybro och Vimmerby. År 2014 tog jag examen som utbildningsledare på Stockholms universitet. Idag är jag godkänd trafiklärare för samtliga behörigheter och jag har också haft lärarutbildningar för blivande mc-lärare och blivande riskutbildare.

När det kommer till STR, har jag under mina tidiga år fått höra att det var positivt och väldigt mycket gemenskap, men under senare tid hör jag hur många lämnar STR och att STR numerara har lågt förtroende. Detta vill jag ändra på, jag är en optimist av rang och är säker på att vi kan få ökat förtroende. Jag vill också vara med och driva viktiga frågor som rör framför allt oss trafikutbildare.

Väl mött
Andreas


 
Maria Nordbergh
Kandiderar till suppleant

Idag jobbar jag som trafikskolechef och trafiklärare på Tommy Nordbergh Maskin & Transport AB och för drygt 1 år sedan tog jag min examen från TLU Klippan. Har varit verksam inom Nordberghs-koncernen sedan 2005, från och med 2010 har jag haft ansvaret för intern och extern utbildning. 

Min framtidsvision är att alla som har ett körkort ska inom en 5-10-årsperiod genomföra en repetitionsutbildning, där teori, halkan och ett litet körtest borde ingå. Att vi tillsammans jobbar mot en säkrare trafik.