Region Syd

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderar för posten som regionråd i Region Väst. Valet startar 15 november. Kom ihåg att lägga din röst senast 29 november.

Valet i din region skall utse en ledamot i regionrådet och en suppleant, båda med en mandattid på tre år. Du som röstberättigad har två röster i valet, du kan alltså rösta på två kandidater. Vill du bara avge en röst eller väljer du att rösta blankt (ingen röst) så är detta fullt möjligt. Valberedningen föreslår att vinnaren i valet blir ledamot i regionrådet och tvåan i valet blir suppleant. Om berörda kandidater inte är nöjda med detta förslag så förhandlar man fram en annan lösning tillsammans med valberedningen. 

 

 
Peo Biel Andersson
Jag heter Per-Ola Biel Andersson och jag ställer upp i valet som regionråd till Region Syd. Jag har varit verksam i Kristianstad sedan 1988 med undantag för ett och ett halvt år då jag var utbildningschef på en trafikövningsplats. Jag är sedan några år tillbaka med i ledningsgruppen för trafiklärarutbildningen SYAB Kalmar. Som ledamot skulle jag vilja hjälpa till för att få bra trafiklärare till bra trafikskolor, trafikskolor med personal som kan utvecklas via STR och att myndigheter ser oss som en tillgång i trafiksäkerhetsarbetet.


 
Simon Andersson
Jag heter Simon Andersson och är 55 år. Jag har två utflugna (mer eller mindre) barn tillsammans med min hustru Susanne. Vi bor på en liten gård två mil norr om Karlshamn. Susanne och jag driver sedan 2007 Bodekull Trafikskola i Karlshamn med med hjälp av ytterligare två duktiga lärare.

Även om det tycks som att vi kommit en bit på väg i arbetet med att stävja den svarta verksamheten så måste vi såklart se till att inte tappa fart i det arbetet. Som en given del i det måste vi jobba på att uppfattas som ett bättre alternativ för de som idag väljer bort oss till förmån för svartskolorna. Jag tror mig också veta att vi är ganska många skolor runt om i landet som har hög beläggning, men relativ blygsam lönsamhet. Detta kanske skulle kunna vara något att gemensamt försöka ändra på, kanske skulle vi kunna bli bättre på att lära av varandra.


 
Niklas Lundh
Hej! Mitt namn är Niklas Lundh och jag har arbetat som trafiklärare i drygt 9 år. Sedan ett par år tillbaka driver jag Niklas Trafikskola AB i Älmhult där vi utbildar på moped, motorcykel, personbil och tungt släp. När jag inte är på jobbet eller umgås med min familj kör jag gärna enduro. Ett annat intresse som jag har är att resa. Nästa drömresa vore en mc-resa genom Afrika. De två senaste åren har jag varit aktiv i Region Syd där jag varit med som regionråd.

Min ambition som regionråd är att tillsammans med övriga medlemmar vara med och påverka framtiden inom trafikläraryrket. Till exempel att höja yrkets status samt verka för att ännu fler väljer att gå till en trafikskola för att få en bra trafikutbildning. Min ambition är även att skapa en TILLSAMMANS-känsla, tillsammans är vi starka!