Region Syd

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderar i Region Syd. Valet startar 16 november. Kom ihåg att lägga din röst senast 30 november.

Valen i din region skall utse en ledamot i regionrådet. Valberedningen tolkar valresultatet när valet är avslutat och har en dialog med alla inblandade kandidater i varje region innan resultatet presenteras på STR.se.

 
Markus Andersson

Min bror Martin och jag äger Trossö Trafikskola där jag jobbar aktivt som trafiklärare, introduktionsutbildare och riskutbildare på behörighet B. Vi är oerhört stolta över vårt arv och våra medarbetare som gör ett fantastiskt jobb att driva skolan framåt tillsammans med oss. När jag inte jobbar så umgås jag med min fru Anke och mina två barn, Edgar och Emilia. Finns det tid över så ägnar jag mig gärna åt att fotografera och spela musik. 

ÖKAD LÖNSAMHET
För att utveckla en verksamhet krävs det att man vågar prova nya vägar samtidigt som man lär sig av det som redan är gjort. God lönsamhet är också en förutsättning för att kunna bedriva bra utbildning med kompetenta lärare. Ökad lönsamhet för trafikskolorna är något som jag skulle vilja jobba för inom STR.

TILLSAMMANS NÅR VI LÄNGRE
Branschen mår bra av samarbete. Samarbete mellan trafikskolor, samarbete med andra organisationer och samarbete med myndigheter. Vi är flera aktörer som vill mot samma mål och ett bra samarbete oss emellan gynnar alla. Ju mer vi lyckas med det desto större framgång kommer vi att nå. Detta är min övertygelse och något som jag vill jobba aktivt för.

DU ÄR VIKTIG
STR är en organisation som är beroende av sina medlemmar. Därför är det oerhört viktigt att lyssna på medlemmarna och ta tillvara på det som framförs på ett konstruktivt sätt. Du som medlem behöver känna att du får vara delaktig i utvecklingen och att de produkter, fortbildningar och tjänster som erbjuds är releventa för dig i din vardag.


 
Niklas Man

Hejsan!

Niklas heter jag, är 37 år gammal och jobbar som stolt anställd på Lommastrands Trafikskola med verksamhet i Lomma och Lund. För ca.16 år sedan påbörjade jag min ”karriär” på Tannbergsskolans Trafiklärarutbildning i Lycksele. Efter de första åren inom yrket så fortsatte jag med att vidareutbilda mig till riskutbildare, efter några år till började jag hålla i introduktionskurser, efter några år till började jag med mopedutbildning osv… Redan från trafiklärarutbilningen och vid varje ny kurs så har STR:s material med lärarstöd alltid varit en stöttepelare. Därför tycker jag att lärarstöden förtjänar fler releaser med kontinuerliga uppdateringar.

Från tiden med föreningar inom STR, startade föreningen STR-syd ett projekt med Trafikverket Malmö där ett av målen var att öppna upp för dialog om båda parters behov. Än idag har vi kontinuerliga möten(ca.4ggr/år) och även flera samtal med icke STR anslutna skolor inletts. Att skapa forum där trafikskolor får möjlighet till utbyte av behov/åsikter tror jag är något som gynnar hela branschen. Där tror jag att STR både har en bättre möjlighet att skapa dessa forum samt förvalta informationen som delges.

För närvarande har jag 3 ambitioner som regionråd.

1. Bidra till att trafikläryrket förblir attraktivt innan, under och efter fullgjord utbildning.
2. Bidra till material som trafikutbildare kan ta del av.
3. Framföra åsikter från de trafikskolor som befinner sig i Sveriges sydligaste delar.

 


 
Jörgen Rodian

Hej!

Jag har tidigare varit ordförande i STR syd, vilket var ett intressant och lärorikt uppdrag. Jag tycker det är oerhört viktigt att det är medlemmarnas åsikter som kommer fram till styrelsen för att ta korrekta beslut. Det är också väldigt viktigt att STR som förbund har en transparens och uppfyller alla gällande krav, och är informativ till medlemmar hur de får ut information från trafikskolor och hur informationen används och av vem.

Förbundet har en viktig roll att ta tillvara medlemmarnas önskemål för att klara framtiden. Jag brinner för trafiklärarutbildningen och framför allt kvaliteten på blivande trafiklärare. Sitter som branschrepresentant i 3 olika trafiklärarutbildningar. 

 


 
Maria Nordbergh

Jag är en 49-årig kvinna som bor i Hjärnarp är gift och har 2 barn. Bor på en avstyckad gård med våran hund och katt, i källaren har vi en härlig vedeldad bakugn, där bakas det bröd till jul och en och annan pizza ibland. Min energi får jag på bland annat på YOGA.

Har varit verksam inom Nordberghs-koncernen sedan 2005, från och med 2010 har jag varit ansvarig för intern och extern utbildning. Jobbar idag som trafikskolechef och trafiklärare på Tommy Nordbergh Maskin & Transport AB och tog nyligen examen från TLU Klippan. Min framtidsvision är att alla som har ett körkort ska inom en 5-10-årsperiod genomföra en repetitionsutbildning, där teori, halkan och ett litet körtest borde ingå. Att vi tillsammans jobbar mot en säkrare trafik.