Region Norr

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderar i Region Norr. Valet startar 16 november. Kom ihåg att lägga din röst senast 30 november.

Valen i din region skall utse en sammankallande ledamot i regionrådet och en suppleant, båda med en mandattid på tre år. Du har en röst i varje val. Du kan välja att avlägga din röst eller att avstå från att rösta (rösta blankt) i båda valen. Valberedningen tolkar valresultatet när valet är avslutat och har en dialog med alla inblandade kandidater i varje region innan resultatet presenteras på STR.se. 

 
Maria Stenman
Kandiderar i båda valen

Jag har igen fått möjligheten att kandidera till val i regionen och det ser jag som en ära. Jag har under de tre år jag suttit som sammankallande i regionrådet trivts mycket bra. Jag brinner fortfarande lika mycket för att fortsätta driva förbundet framåt. 

För mig är det viktiga att vi skapar en vi-känsla i förbundet och att vi jobbar mot samma mål. Jag känner att dessa tre första år jag har suttit i regionrådet har varit en tid av att hitta arbetsformer och att få i gång en ny organisation. Nu känner jag att vi har en framåtanda och ett fungerande arbetssätt som jag verkligen vill fortsätta utveckla. För mig handlar det om att jobba med prioriterade frågor som Am-utbildningen, Trafiklärarutbildningen och även att utveckla vår bransch mot de utmaningar vi står inför. För mig handlar det om att hitta nya vägar både inom pedagogiken, men också inom den tekniska utveckling som sker i fordonsbranchen. En annan viktig fråga är att jag vill få en bra dialog med alla medlemmar, det ser jag som en stark möjlighet att vi tillsammans kan hitta vägarna framåt. Jag är också norrlänning ut i fingerspetsarna och vill ge vår del av landet en röst i förbundet.

Till vardags driver jag Norrskenets Trafikskola i Lycksele och när jag inte är på jobbet så har jag en fantastisk familj med sambo och två barn. Jag älskar livet på landet med uteliv, snöskoterköning och så fort tid finns rulla få ut på campingsemester.


 
Ann-Charlott Hedström
Kandiderar i båda valen

Jag heter Ann-Charlott Hedström men är mer känd som "Lotta". Min karriär som trafiklärare började i Stockholm på Odenplans Trafikskola. Bor och verkar i Piteå i dag. Jag driver Körskolan i Piteå sedan 2016 och Norra Halkbanan i Piteå sedan 2015. Sitter med i styrelsen för TÖP (Trafikövningsplatser i Sverige).

Det jag i första hand skulle ha på min agenda som regionråd är att verka för ökad sammanhållning och samverkan mellan medlemmarna. För det har kommit önskemål från både trafiklärare som varit i branschen länge och de nya trafiklärarna att de saknar ett nätverk med andra trafiklärare och utbildare. Jag skulle gärna se att medlemmarna känner en större gemenskap i sitt medlemskap i STR.


 
Gabriella Linder Häggström        
Kandiderar i suppleantvalet

Jag heter Gabriella Linder Häggström, utbildningsledare och lärare på Liljaskolans Trafiklärarutbildning i Vännäs. Bor i Vännäs med min man och våra två döttrar, 19 och 14 år. Jag gillar sol, värme, långa promenader med hunden och Zumba på Korpen Vännäs, där jag även sitter i styrelsen.

Jag anser att jag är en glad, energisk, hjälpsam och idérik person som inte är rädd att prova nya saker. Jag får ofta höra att jag är spontan och rättfram på grund av att jag säger vad jag tycker. Om jag engagerar mig i något vill jag göra mitt bästa.

1993 utbildade jag mig till trafiklärare i Lycksele.
1994–1999 arbete som trafiklärare i Örnsköldsvik, Umeå och i Vännäs.
1999 började jag som lärare på Trafiklärarutbildningen. 

Det är verkligen ett utvecklande och roligt jobb att hjälpa de studerande att utvecklas till Trafiklärare! Har även gått utbildningsledare vid Trafikskola i Örebro.

Jag är intresserad av rollen som suppleant i Regionrådet Norr för att använda mina 27 år av erfarenhet i branschen till att vara delaktig i STR och utvecklingen av trafikutbildning i Sverige. Min 21 år långa erfarenhet av Trafiklärarutbildning skulle jag få stor nytta av inom fokusområdet Trafiklärarutbildning. Trafikskolorna och Utbildningarna måste bli bättre på att arbeta tillsammans i stället för ”vi och dem”. Min ambition och således utveckling av STR skulle till att börja med bli att informera och kommunicera denna fråga för att uppnå en större kunskap om ”varandras verklighet”.


 
Peter Lövgren
Kandiderar i suppleantvalet

Jag är en 43-åring från Umeå med 20 år i branschen, de flesta som egenföretagare. I vår bransch brinner jag för teknik och digitalisering, miljö och lönsamhet. 

Har suttit som suppleant i 3 år nu och på sistone tycker jag att suppleanterna blivit mer och mer involverade i till exempel Zoom-möten, vilket gör att jag om chans ges gärna fortsätter som just suppleant.


 
Ann-Christin Tiger
Kandiderar i suppleantvalet

Jag är 62 år och har jobbat som trafiklärare i 33 år. I 20 år har jag haft egen trafikskola i Älvsbyn. Jobbar i dag som anställd på Roberts Trafikskola i Luleå och är även kursledare genom STR. Har 2 barn, Sofia och Samuel, som båda utflugna samt en sambo, Jocke, och hunden Rocky.

Jag älskar mitt jobb som trafiklärare, att möta eleverna och ge dem en bra utbildning. Tycker om att utveckla mig själv som lärare genom att ta del av STR:s utbud av vidareutveckling och tips på metoder. Jag har god samarbetsförmåga, tycker om att få mina medarbetare att må bra. Är en lagspelare, väldigt flexibel, seriös och lösningsorienterad.

Min ambition är att ställa upp när regionsråden behöver stöd, komma med viktiga förslag på hur vi kan utveckla Region Norr och STR och att vara närvarande vid olika arrangemang inom STR.

Jag är intresserad av rollen som suppleant.