Region Norr

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderar i Region Norr i regionrådsvalet 2023.

Valen i din region skall utse en sammankallande (mandattid: 3 år) och en suppleant (mandattid: 3 år). Valberedningen tolkar valresultatet när valet är avslutat och har en dialog med alla inblandade kandidater i varje region innan resultatet presenteras på STR.se.

Du röstar för att godkänna valberedningens förslag för de platser där bara en kandiderar.

 
Maria Stenman
Kandiderar till sammankallande

Tre år går fort och mycket har hänt, jag har under en period varit tillförordnad ordförande och kommer fortsätta vara det till riksmötet. Jag trivs väldigt bra med uppdraget och känner en stor glädje och vilja att utveckla vår bransch och våra företag. Vad som händer efter riksmötet beror på vad fullmäktige och medlemmarna väljer. 

Jag brinner för vårt förbund och vill gärna fortsätta jobba i förbundsstyrelen så jag ställer naturligtvis upp till val till sammankallande igen för att kunna fortsätta jobba med det jag älskar och brinner för. Jag tror på att hitta möjligheter för förbundets medlemmar att mötas och jobba för en gemensam framtid med förhoppningsvis ett förändrat förarutbildningssytem. 

För mig är det viktiga att vi skapar en vi-känsla i förbundet och att vi jobbar mot samma mål. För mig handlar det om att hitta nya vägar både inom pedagogiken och utveckla oss för att möta framtidens kunder och hitta nya affärsmöjligheter. En annan viktig fråga är att jag vill få en bra dialog med alla medlemmar, det ser jag som en stark möjlighet att vi tillsammans kan hitta vägarna framåt. Jag är också norrlänning ut i fingerspetsarna och vill ge vår del av landet en röst i förbundet.

Jag bor i metropolen Gäddträsk utanför Lycksele och när jag inte är på jobbet så har jag en fantastisk familj med sambo och tre barn. Jag älskar livet på landet med uteliv, snöskoterköning och så fort tid finns rulla få ut på campingsemester.


 
Britt-Inger Volny
Kandiderar till suppleant

Jag heter Britt-Inger Volny och driver Volnys Trafikskola i Kiruna sedan 2018.

Min utgångspunkt ligger i att företagandet ska vara lönsamt och hållbart för både personal och ägare. Det innebär att vi ska underlätta för att ha en hög beläggning i våra scheman. Med en hög beläggning kan vi också investera i utbildningar för personal samt göra andra aktiviteter och ha bra anställningsförhållanden. Jag tycker att verktygen vi jobbar i ska underlätta för både trafiklärare, administratörer och ägare. Det innebär att jag kommer sträva mot att Optima kommer fungera bra och underlätta våran vardag.

Jag strävar även att i utbildningen till elev inte fastna i samma upplägg för alla utan att anpassa arbetssättet till eleven. Målet är alltid detsamma att utbilda till trafiksäkra förare som alla vill träffa ute i trafiken.

Mitt stora intresse är att resa och uppleva andra kulturer och människor. Det gör jag med min sambo och hund. Vi har bil och husvagn när vi rör oss i Europa, men om vi flyger till destination så hyr vi bil eller motorcykel så att vi kan komma lite utanför dem vanliga turiststråken.