Region Norr

Nedan kan du läsa mer om de personer som kandiderade i Region Norr i regionrådsvalet 2022.

 
Susanne Bertilsson
Kandiderar till regionråd

Jag heter Susanne (Sussie) Bertilsson och är 60 år. Jag är en ganska enkel person som är lätt att ha att göra med. 

På fritiden då tillfälle ges, är det jakt som gäller men älskar också att slöa i soffan till en bra film.  Sambon, jag och våra 2 hundar glider också gärna runt i husbilen då vi får chansen. 

Jag driver en trafikskola i Arvidsjaur och älskar mitt jobb, så det är en av anledningarna till att jag senaste åren engagerat mig mer och mer i STR och suttit som suppleant i Region Norr.

Varför ställer jag då upp som kandidat i regionrådsvalet? Enkelt svar på det är att jag vill fortsätta vara med på tåget för att påverka branschen och den riktning vi tar. Jag vill inte att saker ska hända som jag själv inte varit med och sagt mitt ord om. Jag skulle också vilja vara en förmedlande länk mellan STR:s medlemmar och STR, så att alla får komma till tals. 


 
Gabriella Linder
Kandiderar till suppleant

Hej!
Jag heter Gabriella Linder Häggström, utbildningsledare och lärare på Liljaskolans Trafiklärarutbildning i Vännäs. Bor i Vännäs med man och barn.

Jag är intresserad av rollen som suppleant i Regionrådet Norr. Med min erfarenhet av Trafiklärarutbildning bidrar jag gärna med nya perspektiv inom fokusområdet Trafiklärarutbildning. Trafikskolorna och Utbildningarna måste bli bättre på att arbeta tillsammans istället för ”vi och dem”. Min ambition och således utveckling av STR skulle till att börja med bli att informera och kommunicera denna fråga för att uppnå en större kunskap om ”varandras verklighet”.

Började utbildningen 1993 i Lycksele och har varit trafiklärare i Örnsköldsvik, Umeå och i Vännäs innan jag 1999 började som lärare på Trafiklärarutbildningen, där jag sedan 2014 även är Utbildningsledare.

Jag är en glad, energisk, hjälpsam och idérik person som inte är rädd att prova nya saker. Jag får ofta höra att jag är spontan och rättfram på grund av att jag säger vad jag tycker. Om jag engagerar mig i något vill jag göra mitt bästa och vill då inte hålla inne med mina tankar.

Att hjälpa de studerande att utvecklas till godkända Trafiklärare från grunden är verkligen ett inspirerande och roligt jobb. Det blir mycket reflektion på detaljnivå kring yrket både med kollegor och Studerande. Trafikutbildningsbranschen behöver fortsätta utvecklas och moderniseras och jag är gärna med på detta även i STR:s regi, till en början som suppleant.


 
Fredrik Holmström
Kandiderar till suppleant

Idag driver jag Trafikskolan Bil och Båge i Umeå tillsammans med min fru. De senaste åren har jag i första hand arbetat med A-Behörighet och Förarbevis för snöskoter.

Min förhoppning är att kunna jobba med frågor speciellt inom A-utbildning och Snöskoter. Det finns mycket att göra för att utveckla läromedel, inte minst inom det området.